Lugn helg med supergod mat

Den här helgen har vi inte gjort något speciellt. Vi har umgåtts hemma, hängt mycket utomhus (som alltid) och lagat god mat. För på helgerna så finns oftast mer tid till just det, att laga mat som tar lite längre tid.

Men främst är anledningen till att vi tagit det så lugnt att jag varit rätt trött. Att dra upp vid 05 varje morgon för att fixa lugna morgnar till barnen, det behöver tas igen ;) Och det kan vara så skönt att bara vara. Att hänga utan en plan ibland.

Idag var dock kulmen då Lakkie-Bee vaknade vid 03 och kräktes. Ingen magsjuka, utan mer nån typ av reflexgrej så han råkade kräkas i sömnen efter en hostning. Men efter det var han pigg och glad och ville inte somna om ;)

Så just nu vid 20-tiden då barnen somnat tänker jag krypa ner till dem jag med. Jag behöver sova.

Men innan dess ett gott tips.
Denna satte jag ihop i huvudet idag. Och den kom nog ut godare än vad jag kunde fantisera om.

Såsen är såå god!!! En perfekt helgrätt.

Image-1-9

🖤BLACKBEAN ENCHILADA🖤

🖤Stek upp 300 g VEGOFÄRS (T.ex Anamma, VegMe eller Hälsans kök), 5 hackade klyftor VITLÖK, 1-2 hackad GULLÖK. 1 PAPRIKA i mindre bitar. 🖤Tillsätt 200-300g MAJS, 1,5 msk SPISKUMMIN & 1 pkt (á 380g) avrunna SVARTA BÖNOR, SALT. Stek ihop i pannan. 🖤Gör under tiden en god sås genom att kasta ned 1 hackad GULLÖK, 4-5 klyftor VITLÖK i en kastrull med OLJA. Stek upp.

Häll sedan ned 1 pkt (á400g) KROSSAD TOMAT, 1 GRÖNSAKSBULJONG, 1 dl VATTEN, 4 msk TOMATPURÉ, 1 tsk SPISKUMMIN, 2 tsk OREGANO, 1 tsk RÖKT PAPRIKA, SALT, (om du gillar styrka 1 tsk CHILIFLAKES) 🖤Koka ihop tills du känner att den riktigt geggats ihop i smakerna. Mixa gärna med en mixerstav så den blir helt slät och krämig. 🖤Tag en ugnsform, häll ut en del av såsen i botten. 🖤Doppa varje tortillabröd i såsen, eller lägg en sked sås i varje bröd & fyll sedan varje TORTILLABRÖD (använd glutenfria om önskas) i taget med färs/bönfyllningen. Rulla ihop och lägg i formen. Fortsätt tills bröden är slut och plåten full.

📍
(Jag lade 5 underst i såsen & 5 överst, täckta med lite mindre sås & ost. Då blir de nedre lite mjukare & de översta knaprigare så kan du välja vad du gillar)
📍
🖤Avsluta med att hälla över den sista såsen & riva 100 g VEGANOST (körde Tofutti färdigskrivna mozzarellastyle köpt på Coop) över rullarna och stoppa in i ugn på 225 grader i 15-20 minuter. 🖤Servera med en god SALLAD och HAVREFRAICHE (Oatley) alt NATURELL SOYGHURT. (Planti alt Alpro) för helt GF.

Image-1-10

 

 1. Hej sanna
  Jag har aldrig dömt dig. Jag såg genom din sköra sida därför följt dig i ditt arbete. Som höll koll på dig. Bad för din healing och mode och få bli inspiration.
  Så magisk frö av min bön.
  För jag var skör. Nu läker jag min innersta.
  Min historia kommer inte bli bok för jag kan bli utvisad o många andra.
  Men den kommer bli berättad för sköra människor att få styrka och Guds välsignelse. Min resa också till och från och tillbaka till Gud, psykiskt ohälsa, tacksamhet och godo log tålamod vara nedbrytbar av psykopater.
  Jag har nu en önskan av dig att du gör en bok av vegetariskt kokboken och närings uppfyllelse. För jag har misslyckats som vegetarian.
  Dina barn är så fina. Oroa inte. De kommer bli jättebra människor. För de som hjälper människor gud hjälper med bra barn. Fortsätt vara den bästa
  Många många kramar

 2. Biggan skriver:

  Ta små steg och vila dig hel. Efter en smäll i väggen så är man allergisk mot stress. Och lite stress har du ju ständigt omkring dig med ett tufft vardagsliv som ensamstående mamma till två små goa vildar. Var extra snäll mot Sanna alla dagar i veckan. Var rädd om dig. Du är värdefull. Kram

 3. Karin skriver:

  Jag undrar fortfarande vart du bor…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..