Det perfekta halloweenbaket (Veganskt såklart)

Är det halloween-helg så är det ;)

Jag och Kane-Lee har hängt en del i köket ihop i helgen och fixat goda veganska bakverk. Enkla och roliga för barn att ha på fikabordet under höstlovet.

Image-1-11

Så testa själva. Och låt fantasin leda dig.
Vi körde marängspöken och små flygande monster av chokladbollar. Allt är veganskt i dessa recept och passar alltså perfekt för er med barn som är ägg och mjölk-allergiker.

Image-1-13

FLYGANDE SMÅ MONSTER

👻
Rör ihop 100 g MJÖLKFRITT MARGARIN som är rumsvarmt, med 1 dl SOCKER.
👻
Häv sedan i 1,5 tsk VANILJSOCKER, 3 msk KAKAO, 3,5 dl HAVREGRYN, 3 msk VATTEN (alt kaffe om du vill)
👻
Blanda till en smet & rulla sedan små bollar.
👻
Rulla i strössel. Tag OREOKAKOR och dela på hälften och tryck in i bollarna som små vingar.
👻
Avsluta med att skära ut små ögon ur GODISSTÄNGER. (Pingvin funkar). Tryck fast de på bollarna och njut av era små monster.

Image-1-12

VEGANSKA MARÄNGSPÖKEN

 

👻
Häll 1,5 dl KIKÄRSSPAD, 0,5 tsk pressad CITRON & 0,5 tsk VANILJSOCKER i en bunke och vispa med elvisp tills det blir ett hårt skum. Tar bara några få minuter.
👻
Tillsätt 1,5 dl SOCKER, fast gör det lite i taget under vispning. Men inte allt för långsamt.
👻
Vispa till en fast maräng, så där så du kan vända bunken upp och ned.
👻
Klicka eller spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa gärna höga toppar då de lätt sjunker ihop en del.
👻
Grädda mitt i ugnen i 2 tim på 100 grader. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt marängerna står kvar medan ugnen svalnar. Förvaras i burk med tättslutande lock.
👻
Smält några bitar mjölkfri CHOKLAD över ett vattenbad och tag en pensel/topz och måla små ögon på marängerna med chokladen. Vips har du små marängspöken.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..