sanna

Idag blev jag kallad rasist på sociala medier.
Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma, då det är så långt ifrån den jag är.
Det tror jag också att de flesta av er vet.

Häromdagen repostade jag en bild på Instagram och Facebook efter vår föreställning av Oscarsrevyn och tackade för en fantastisk revyvecka.
Den här bilden skapade stor uppståndelse och många tyckte att det var nidbilder av andra kulturer.

Den här bilden la jag alltså ut efter att vi gjort en föreställning. Det är kläder och masker som är en del av ett nummer i en revy.
Jag förstår allas reaktioner. Bilden är tagen ur sitt sammanhang, men här kommer en förklaring till vad det här är för nummer och vad den här revyn handlar om för oss som jobbar med den.

Numret handlar om precis det som folk reagerar på. Numret handlar om sådant man inte ska skämta om.
Hela föreställningen handlar om en fördomsfri värld, där alla individuella delar tillsammans bildar något större och vackert. Där alla är välkomna. Jag sjunger även en sång om detta i slutet på revyn. Dessa masker på bilden används i ett nummer som handlar om precis det vi INTE ska skämta om.

Som sagt så förstår jag reaktionerna när man tittar på bilden men jag önskar så att innan man postar sina kommentarer kring en bild som har texten ”Vi säger tack för en fantastisk revy-vecka” att man kollar av fakta innan man anklagar mig för att exempelvis vara rasist.
Ni får gärna fråga varför vi använder dessa masker?
Att fråga och be om ett svar brukar oftast leda till något bättre än att anklaga någon direkt.

 

 1. Till ALLA er som fortsatt gnäller. Sanna har gett en fullständigt lysande förklaring. Väljer ni att fortsätta gnälla och känna er kränkta så ligger problemet snarare hos er själva och era egna fördomar.

  Lägg ner!

  Heja Sanna!

 2. —, du verkar inte uppfostra din unge till tron att denne är något annat än en ”asiat”. Är man född i Sverige är man svensk.

  Förövrigt har Sanna gett en helt ok och bra förklaring. Passar inte det dig så ligger problemet hos dig, och inte Sanna.

 3. Och jag blir förbannad på dig Sanna att du bortförklarar detta så dåligt. Du har ingen rätt att bli förbannad och borde be om ursäkt. Själv har jag ett asiatiskt barn och denne kan växa upp i en värld där dessa nidbilder som ”kåta geishor” kan förvandlas till mobbing. Skärpning. För fan. Jag kokar så löjligt detta är. Hur defensiv du blir istället för att försöka förstå problematiken.

 4. Det är intressant att se hur urvattnat uttrycket ”rasist” blivit. Jag skulle kanske hellre välja ”klumpig, plump och omedveten” än just ”rasist”.

  Men Sanna, förklara gärna, varför valde ni att ha en kostym där en asiat förmedlas som ”stora glasögon och kanintänder”? Och varför blir du så upprörd när folk reagerar på det? Om jag drar parallellen till en jude med stor kråknäsa, en afrikan genom att måla ansiktet med svart smink, blir det då tydligare för er varför det kanske inte är så lyckat med så taffliga stereotyper?

 5. Natan, bullshit. Vart i denna bild ligger rasismen? Du har inga argument för din sak. Och snacket om vit och priviligerad är det enda rasistiska jag ser här. Gör inte rasistiska texter och sen klaga på rasism… Trans.

 6. Som vit, priviligerad, kvinna har du inte förstått kritiken som har riktats mot dig och din handling. Att du blir förbannad är på snudd till förnedring.
  Det är skillnad på att vara rasist och att göra rasistiska handlingar.

 7. underbara du,Sanna, du är en stark kvinna,det stör vissa personer i vårt samhälle,tyvärr,var den du är i hjärtat,sluta inte att tro på oss människor som ser och lyssnar på dej,vi finns ju hos dej hela tiden,glöm inte det, styrkekramar från mej till dej

 8. Verkar vara många (antagligen) ointelligenta människor här. Ni accepterar inte Sannas förklaring, ni accepterar inte bildens kontext. Det enda ni vill är att ha en ursäkt att fortsätta trakassera och mobba Sanna. Det är tragiskt. Man blir mörkrädd,

  Ja självklart är Sanna rasist för att hon publicerar EN bild från en buskis föreställning. En bild ni inte besvärar er med att ta reda på kontexten runt innan ni häver ur er en massa struntprat.

  Ni borde skämmas.

  Heja Sanna

 9. Usch..”YELLOWFACE” Ordet är djupt kränkande mot asiater och reproducerar rasism. Ni som kritiserar Sanna bör genast sluta använda ordet. Som om asiater vore gula i ansiktet…Tänk på vilka fördomar ni sprider och vilket lidande ni utsätter många människor för. Skäms tamefan.

 10. Du har glömt något viktigt… fråga politiska PK-eliten (ibland vänstervriden… ibland högervriden) om rätten till yttrafriheten (ordens innebörd, vad du ”förväntas” säga och tolkningsrätten).

 11. Men kära Sanna. Det är ju klart att du är rasist, du är ju vit. Vi vet ju alla att vita människor står för allt ont i världen och lever för att trycka ner alla rasifierade.

 12. Den nya trenden är att bli kränkt åt någon annan..
  Folk kan inte skilja på vad som är rasistiskt och inte. Ta inte åt dig Sanna. Det fulaste man kan ha/vara idag, I Sverige – är att ha vit hudfärg.. Tragiskt.

 13. White fucking tears. Så sjukt onödigt bara att klä ut sig så där, oavsett syfte. Ta till dig och lyssna på dem du utsätter istället för att gråta vita tårar över att folk inte fattar, när det uppenbarligen är du som inte förstår hur rasistiskt detta är.

 14. Ne Sanna Du är den Du är och rasist får dom leta efter någon annanstans och inte hos Dig Sanna Du är den Du är

 15. Hej Sanna!
  Jag vet att du är inte en rasist, du är den raka motsatsen till det. Jag vet att att det gör ont att bli kallad för något som man inte är!
  Sanna! Du är den bästa människan som finns och jag önskar att fler människor var så snälla och ödmjuka som Du!

  Jag och fansen kommer ALLTID att stödja dig och vara på din sida!

  Låt inte dig nedslås av puckon och dess kommentarer.

  Många kramar från mig!
  Lucas

 16. Camilla

  Du verkar skriva under flera signaturer. Lägg din energi på något du begriper. Du tror du verkar intellektuell genom ditt sätt att skriva men i folks ögon ser du bara dum ut. Finns inte det minsta rasism i det inlägg som Sanna visar upp. Fast vissa vill se det mesta rasistiskt i dagens samhälle. Tragisk utveckling!!

 17. Välkommen till det nya, fascistiska Sverige! Här får du säga och uttrycka dig precis som du vill, så länge du har ”rätt” åsikt. Att skämta om saker är allvarligt och oftast farligare än fysisk maktutövning. Det är lite som hyllningarna av nyss avlidne diktatorn Castro som arkebuserade oliktänkande och skickade homosexuella i koncentrationsläger. Men han sa ju snälla saker och aktade sig för verbalt kliva någon på tårna, då det ju är så mycket värre.

  Nä Sanna, stå på dig och gör inte avkall på saker som inte behöver göras avkall på för att några letar ”rasism” där den inte finns och får tårar i ögonen så fort någon är omedvetet ”elak”.

 18. Stå på dig Sanna!
  Du är en fantastisk artist och hela den här grejen har nåt löjeväckande över sig.
  Kram

 19. Men det är väl inte beklagligt att bli kallad för rasist när man utför en handling som är rasistisk? Och sedan hävda att det går att urskulda den med hänvisning till kontext? Om jag målar blackface på spårvagnen som en protest mot att vita studenter ”klär ut sig” till rastafaris har jag begått en rasistisk handling oavsett vad mitt uppsåt var. Punkt! Och ska revyvärlden ta itu med internaliserad rasism, som du Sanna hänvisar till, så är jag osäker på om det blir inför samma publik.

  Dessutom till alla andra, Sanna kan vara både folkkär artist som gör en aktingsvärd insats OCH utföra problematiska handlingar som bygger på den hegomoniska ställning som vita har haft i hundratals år

 20. Herre min je! Om människor kunde bli lite mer källkritiska och självkritiska. Huvudet har vi faktiskt fått till mer än ha en mössa på. Bra att du ryter ifrån. Heder åt dig. Lycka till med julvärdinneriet :-)

 21. Försöker komma på något vettigt att skriva, men orden snurrar runt i skallen. Sänder dig en kram via cyberspace istället Sanna, och hoppas att de här stormarna bedarrar. Folk kunde lägga ner krut på annat, eller förslagsvis gå och se revyn innan de kommenterar.

 22. Det verkar vara samma person som sitter och skriver samma inlägg. Samma inlägg signerat av Eva och Linda:-) Lägg av er med eran pajkastning mot seriösa artister. Artister som viger sina liv att underhålla oss.
  Missbruka inte ordet rasism, det är alldeles för allvarligt för att användas i sådana här sammanhang. Vissa verkar använda rasistkortet i alla sammanhang. Det är tröttsamt och säger mycket hur tragisk den personen är i verkligheten.

 23. Hej Sanna,

  Jag känner dig inte. Men, jag får intrycket av att du inte är rasist och när du skriver att numret handlar om just det vi inte ska skämta om, ja då är kontextbegreppet ju aktuellt. Jag tror att påhoppen spelar de verkliga rasisterna i händerna. Jag undrar också i mitt stilla sinne hur många av påhopparna som verkligen har sett revyn?
  För övrigt har jag två vänner vilka är från Kina. De berättar att de tycker att västeoropéer har långa näsor och att de kan driva med det. Blir jag sårad av den informationen? Nej. Dessutom har jag ju längre näsa än de and so what?

 24. Många människor här verkar tycka att den rasistiska bilden är rättfärdigad så länge den placeras i en kontext och syftet med användandet utvecklas. Detta är dock givetvis snömos. Att i ett sammanhang som en revy ta upp en sådan diskussion låter sig icke göras och det enda bestående intrycket blir ett hån mot den specifika etniska grupperingen. Det här vet naturligtvis sanna, samt övriga medverkande i uppsättningen, men tack vare att spela kontextkortet så kan den imaginära diskussionen användas som brasklapp.

 25. Många människor här verkar tycka att den rasistiska bilden är rättfärdigad så länge den placeras i en kontext och syftet med användandet utvecklas. Detta är dock givetvis snömos. Att i ett sammanhang som en revy ta upp en sådan diskussion låter sig icke göras och det enda bestående intrycket blir ett hån mot den specifika etniska grupperingen. Det här vet naturligtvis sanna, samt övriga medverkande i uppsättningen, men tack vare att spela kontextkortet så kan den imaginära diskussionen användas som brasklapp.

 26. Jag vill citera Alexander som skrev ett superbra inlägg här nedan. Missa inte det!

  ”Sanna. Problemet här är inte din revy i sig, utan det faktum att en svans med människor kom och påstod att det inte finns något rasistiskt med den här nidbilden. Din avsikt var alltså att lyfta rasismen i användandet av den här typen av bilder. Gott så, det är omöjligt att veta utan att det förklaras, annars blir bilden bara en upprepning av den bildtraditionen. Problemet här är den historielöshet som många uppvisar. Jag har själv undervisat i rasismens historia, arbetat i rasbiologiska arkiv och sysslat med den vetenskapliga rasismens historia, och det skrämmer mig att folk förnekar att det här är en nidbild med rasistiska rötter. Att du blir ”förbannad” tycker jag är att slå ifrån sig en annan form av kritik, nämligen att det krävs KONTEXT för att man ska använda sig av den här bildtraditionen. Man har ett visst ansvar om man ska diskutera den. Att du lägger upp en sådan bild (som hon uppenbarligen vet är problematisk) utan förklaring är därför inte heller bra. Mångas reaktion i den här frågan visar att vi har mycket att lära om vad såna här bilder gör med andra människors självkänsla. Det finns åtskilliga föräldrar och mor- och farföräldrar som har växt upp med den här typen av framställningar, med beskrivningar av hur personer med östasiatisk bakgrund är ”närsynta, med överbett och svag haka”, ”fysiskt underlägsna” osv. Det här är större än dig, Sanna. Jag hade aldrig heller kallat dig för rasist, men jag tycker inte att din respons löser något heller. Du har ett eget ansvar. Jag har sett skeletten som hänger i skåp, jag har sett texterna om deras ”fysiska underlägsenhet” och teckningar som gjordes av olika ”rastyper” (och hur dessa tankar användes i populärkultur och krigspropaganda). Det här är inget man lyfter utan att göra det i rätt kontext och på rätt sätt. Istället för att ”bli förbannad” borde du kanske ta ett steg tillbaka, och vara tydligare nästa gång du lägger ut något som många kan ta illa upp av.”

 27. Jag vill bara informera alla om att denna kommentarsida är väldigt genomgripande selekterad. Jag har själv skrivit vissa kritiska kommentarer men alltid med en sympatisk ton och med explicit konstruktiv kritik. Trots detta har samtliga kommentarer tagits bort. Var därför medvetna om att detta kommentarsfällt inte är representativt för vad folk tycker i största allmänhet utan en mer tendentiöst vinklad verklighet. Beklagligt.

 28. Det är många här som går i försvarsställning men utan kunskapen om varför kritiken uppstått. Jag höll själv på med cultural appropiation för några år sedan utan att vara medveten om det och fick stark kritik. Det tog ett tag för mig med innan poletten ramlade ner. Men efter att ha läst på och gjort min research fattade jag allvaret i det och slutade.

  Läs på, gör er research:
  http://www.alternet.org/culture/cultural-appropriation-pho-lionel-shriver-jamie-oliver-marc-jacobs

  Mvh

 29. Ni som känt er tvungna att stötta Sanna här genom att slå på stora trumman, själva bli kränkta, slänga er med uttryck som vänstermaffia och PK. Jag betvivlar starkt att Sanna vill ha vänner som er eller det stödet. Ni rekommenderas att istället för att gå bananas här, och troligtvis i ett eller flera andra forum varav säkert något ”svenskvänligt” eller vad ni kallar det, läsa Alexanders inlägg ett gäng gånger. Tänk sedan på det och ta in det innan ni bara reagerar

 30. Vart är världen påväg?? Skrämmande med alla påhopp! Jag skäms för mina medmänniskor. Sanna du är en bra förebild! Du känns äkta och har en utstrålning inte många har! Jag ser framemot att tillbringa lite tid med dig kl 15 på julafton :)

 31. Stå på dig Sanna!
  Att inte människor kan förstå att man kan ta reda på saker och ting innan man kastar en massa epitet omkring sig. Men det ligger ju lite i tiden att man blir kränkt över allting.

 32. Nej, ingen ska behöva be om ursäkt för att några få lättkränkta har gett sig fan på att bli stötta. I synnerhet inte när det inte fanns ont uppsåt till att börja med.

  I kommentarsfält och på nyhetssajter strömmar det nu in förståsigpåare och PK-aktivister, som är blixtsnabba med att fördöma en artist av ren princip. Det är ert fel att folk inte tar rasiststämpeln på allvar längre, eftersom varenda liten grej kränker en minoritet nuförtiden. Åtminstone enligt självutnämnda experter. När allting kallas rasistiskt, tappar ordet sin mening. Men för all del, sitt där och känn er moraliskt överlägsna med er intersektionalitet och 30 hp genusvetenskap, det spelar ju ingen roll att vanligt folk har en annan uppfattning om rasism.

  Sanna: Ta inte åt dig av de som insisterar på att du ska be om ursäkt eller skämmas. Det går inte att göra PK-människor nöjda, de kommer bara att fortsätta skambelägga och rasiststämpla alla som gör minsta lilla fel, och den här händelsen kommer att tas upp i all evighet även om du skulle be om ursäkt och donera tusentals kronor till antirasistiska organisationer. Stå på dig istället. Så länge du själv vet att du inte är rasist, finns det ingen som kan säga något annat.

 33. Ta inte åt Dig Sanna!
  Folk är så konstiga idag! Att inte kunna skilja på teater och person är ju otroligt.

 34. Det börjar bli läskigt tycker jag. Man hittar fel på allting. Ska någon våga göra något i framtiden utan att vara rädd för att trakasseras. Om man ska fortsätta på den här vägen så kan man ju inte göra revyer som folk kan skratta åt alls.

 35. typiskt avundsjuka bitterfi***r till smutsiga vänsterpatrask som inte har ett liv får dom knarka blir dom skitnödiga och bölar för allt stå på dig sanna

 36. Vi lever tyvärr i ett sjukt PK land där allt medvetet misstolkas och man söker med lupp efter saker att rasa över. Stå på dig Sanna. Och radera inga bilder. Du är en offentlig person så folk (mestadels kränkta vita kvinnor) kommer alltid att försöka hitta något att klaga på med dig.

 37. Sanna, be inte om ursäkt. Ge inte mediadrevet och ignoransen vinsten! Du är inte någon rasist och de som skriver och säger detta är antagligen för ignoranta för att förstå innebörden av det de anklagar dig för.

  Kämpa på!

 38. Ännu en gång. Även om man är helt oskyldig är det bra att börja med en ursäkt för att man gjort något som kan missförstås som elakt. Efter man har bett om ursäkt lyssnar andra på ens förklaringar och förstår att man inget illa menade.

 39. Jag är själv väldigt klumpig med sosiala etiketter osv. . Det jag har märkt är att det är viktigt att be om ursäkt även när man oavsiktligt sårat andra. Om man ber om ursäkt i stället för att gå i försvar lyssnar människor på en förklaring och förstår att man inget illa menade.

 40. Du bidrar själv till att sprida stereotyper genom bilden du la upp, vare sig du vill eller inte. ”Bilden är tagen ur sitt sammanhang” – ta bort bilden då! Nu när du förstår hur människor reagerar när bilden läggs ut sådär kan du i alla fall rätta till ditt misstag.

 41. Ja, varför ska man ta åt sig av kritik? Så fruktansvärt ignorant. Det är tydligen värre att bli kallad för rasist än att bli utsatt för den. ”Varför ska jag bry mig om att människor är less på att reduceras till stereotyper när jag istället kan skriva ett argt inlägg om att jag blev called out för att göra något rasistiskt?”

  Fyfan. Trodde det skulle komma en ursäkt men inte det.

 42. Det är nackdelen med att alla är uppkopplade. Lite för lätt att slänga iväg en dum kommentar. När en gjort det, följer resten på utan att tänka efter. men kriga på, rätt ska va rätt. Du är grym.

 43. Vad är det för fel på dessa människor som anklagar Sanna? Någon form av humor får man väl för böveln ha! Var och såg Oscarsrevyn, så bra var ni allihopa. Kent

 44. Tack Sanna för all fantastisk sång, humor, värme och insikt du
  alltid bjuder på.
  Och grattis i efterskott! Vi delar födelsedag du och jag.
  Min yngsta dotter är snart tre. Hon älskar att sjunga och dansa.
  Redan som ett litet spädbarn sken hon upp och log med hela ansiktet och fick babyskyddet på golvet i gungning för ”Hela världen för mej” var hon vansinnigt förtjust i. Alla vi som följt dej genom åren vet precis vad du går för. Så ge de som skriver sådant strunt ingen energi.
  Tänk på sådana som min lilla Novali och jag som älskar dig precis för den du faktiskt är.
  (Jag kommer från Sri Lanka förresten)
  Fortsätt stråla !!!

 45. Det behövs inte en pjäs som förstärker de sk antirasistiska glasögonen det bästa är att ta bort dem helt och hållet. Men det kräver att man kan släppa förutfattade meningar. Folk är trötta på att hålla på och uppfostras och en hel generation fostras i samma sätt att tänka. Det liknar lite kommunism och nazism i det avseendet.

 46. Ge er vänster pk svenskar så sjukt trött att ni alltid tar upp rasistkort hela tiden innan tagit del av fakta. Så sjukt på detta pk kontrollerade land. Stå på dej sanna.

 47. Nu får människor skärpa sig. Ni söker hela tiden offer att kritisera för att tillfredsställa ert eget välbefinnande.
  Kan man inte skilja mellan humor och rasism är det illa. Uttrycket rasism missbrukas idag som ett skällsord då människor känner sig kränkta ofta utan anledning.
  Har ni inte varit utsatt för rasism, tänkt till innan ni missbrukar ordet för er egen trovärdighets skull.
  Ni negligerar även dem individer som varit utsatta för djup rasism historiskt sett.
  Vi stänger snart ett öppet demokratiskt klimat om detta får fortgå. Är det ditt vi vill nå?
  /Pim Pim

 48. HELT SJUK DETTA HUR FOLK KAN REAGERA PÅ ETT SÅDANT SÄTT SOM OVAN ????? NEJ DU HAR INTE GJORT NÅGOT FEL …….. DET ÄR / VAR JU EN REVY …… men snälla nån kan inte folk ta en tillbaka gång och se det roliga i vissa bilder o skämt …ja då har det gått åt pipan ordentligt i vårat land ….. suck …..

 49. Hej. Ja så här går det tyvärr till i den vänstervridna PK-världen.
  Man rycker ut vad som helst ur sitt sammanhang för att hävda sin egen sjuka åsikt!
  PK-maffian tar varje tillfälle i akt för att snedvridna sanningen så att deras lögn så småningom skall uppfattas som en sanning!

 50. Men vem är det som har tagit bilden ur sitt sammanhang? Är det inte du själv som har gjort det? När någon tar bilder ur sitt sammanhang, så brukar det ju vara för att förmedla något som inte den som medverkat verkligen menade. Men om du nu själv publicerar en bild ur sitt sammanhang, så är det väl du själv som har gjort bort dig?

 51. Sanna. Problemet här är inte din revy i sig, utan det faktum att en svans med människor kom och påstod att det inte finns något rasistiskt med den här nidbilden. Din avsikt var alltså att lyfta rasismen i användandet av den här typen av bilder. Gott så, det är omöjligt att veta utan att det förklaras, annars blir bilden bara en upprepning av den bildtraditionen. Problemet här är den historielöshet som många uppvisar. Jag har själv undervisat i rasismens historia, arbetat i rasbiologiska arkiv och sysslat med den vetenskapliga rasismens historia, och det skrämmer mig att folk förnekar att det här är en nidbild med rasistiska rötter. Att du blir ”förbannad” tycker jag är att slå ifrån sig en annan form av kritik, nämligen att det krävs KONTEXT för att man ska använda sig av den här bildtraditionen. Man har ett visst ansvar om man ska diskutera den. Att du lägger upp en sådan bild (som hon uppenbarligen vet är problematisk) utan förklaring är därför inte heller bra. Mångas reaktion i den här frågan visar att vi har mycket att lära om vad såna här bilder gör med andra människors självkänsla. Det finns åtskilliga föräldrar och mor- och farföräldrar som har växt upp med den här typen av framställningar, med beskrivningar av hur personer med östasiatisk bakgrund är ”närsynta, med överbett och svag haka”, ”fysiskt underlägsna” osv. Det här är större än dig, Sanna. Jag hade aldrig heller kallat dig för rasist, men jag tycker inte att din respons löser något heller. Du har ett eget ansvar. Jag har sett skeletten som hänger i skåp, jag har sett texterna om deras ”fysiska underlägsenhet” och teckningar som gjordes av olika ”rastyper” (och hur dessa tankar användes i populärkultur och krigspropaganda). Det här är inget man lyfter utan att göra det i rätt kontext och på rätt sätt. Istället för att ”bli förbannad” borde du kanske ta ett steg tillbaka, och vara tydligare nästa gång du lägger ut något som många kan ta illa upp av.

 52. Jag brukar sällan eller aldrig kommentera, men nu kan jag inte låta bli! Ledsamt! Rasist är ett starkt ord som man skall akta sig för att använda om man inte vet att så är fallet. Att anklaga någon/dig för att vara det är allvarligt. Det visar att vi är alldeles för snabba att döma och att vi inte längre bryr oss om hur och när vi använder ord som kan skada eller såra. Låt oss spara de orden åt de som förtjänar dem istället. En stor kram till dig istället,Sanna!// Kristina

 53. Jag vet att du inte är rasist. Har sett och lyssnat på dig sedan du var tolv år. Min första tanke när jag såg detta på FB var att ”Sanna är ingen rasist” ! Och ”folk kan inte ha läst hela texten”
  Jag älskar det du gör, dig som artist och människa. Du är en av de finaste.

 54. Jag blir så arg… hur kan folk ens göra så….det är så långt ifrån den du är❤️ Älskar dig

 55. Hej Sanna!
  Mycket skall jag höra och läsa på sociala medier innan mina ögon och öron ramlar av. Att du av alla skall bli kallad för rasist är så långt i från verkligheten vi kan komma. Vi vet dina värdegrunder och vilken kärlek du visar och har till hela Sveriges befolkning.Stå på dig och bevara hos från de humorlösa. Sanna vet du vad, jag älskar att hissa Svenska flaggan!Jag älskar när jag får sjunga vår Svenska nationalsång! Jag älskar när barnen har sin skolavslutning i kyrkan och när jag får lyssna till ”Den blomstertid nu kommer” Som om detta skulle göra mig till rasist.Det är så dumt att det måste bekämpas.
  Låt inte detta påverka din självkänsla vi är många här ute som stöder dig.
  Kram från
  Skånedägan/Kärringen

 56. Sanna läs inte de negativa människors elaka text,du är toppen,underbart vacker och sjunger som en vacker fågel.Bry dig inte om dom dumma o elaka,vi älskar dig du är bäst.Kram

 57. Folk gör misstag, människor kan agera rasistiskt utan att vara rasister och Sanna Nielsen är en fantastisk artist.
  Men istället för att bli förbannad kanske man borde reflektera över kritiken som kommer från de som har tolkningsföreträde.

 58. Sanna, du verkar vara en varm person och jag har aldrig haft anledning att tro att du är rasist. Inte nu heller. Jag är från Sydkorea, alltså asiat, och tar mer illa upp när folk anklagar dig för att vara rasist än att du lägger upp ett fint kort på dig. Go girl!

 59. Bästa Sanna! Du är fantastisk och gör så mycket bra. Samtidigt, utvecklas vi inte stannar vi. Mänsklighetens hela överlevnad hänger på om vi vågar utmana oss själva. Jag tycker att folk kan säga till på ett allvarligt men kreativt sätt, men det är också relevant hur en tar det. Vi behöver inte vara perfekta. Vi kan inte vara det. Men huruvida vi fortsätter vara medmänniskor eller inte hänger på om vi lyssnar när någon påtalar att vi gjort något olämpligt, funderar på varför och sedan lär sig från detta. Kvinnor får i regel mycket hårdare feedback än män. Kvinnor som inte är vita ännu mer. Låt oss alla läsa på lite om yellowface, det är inte svårt eller orimligt. Hoppas du får en fin kväll och fortsätter vara den sjukt smarta och begåvade artist vi känner dig som.

 60. Ann-Lis: Eller så kan minoriteter försöka förstå sammanhanget innan de blir kränkta åt varje sak. Sanna har inte mer ansvar att förklara åt andra än de har ansvar att ta reda på kontext innan de blir kränkta.

  Tröttsamt kränkt värld vi lever i där folk bara letar efter nya saker att störa sig på utan att tänka till först. Kan också slå vad att majoriteten av de som klagade är inte ens minoriteter utan var bara proxy-kränkta åt andra för att de tyckte det är en ”rätt” sak att göra.

  Sanna, ta inte ner bilden snälla.

 61. Frågan är vad dessa stackare har för åsikter om alla de stora skådespelare som i filmer mördar och lemlästar medmänniskor. Får också de skådespelarna höra vilken typ av människor de är. De här individerna behöver hjälp att sorta sina tankar frågan är bara hur/vem/vilka som skaĺl kunna vägleda dem rätt.

 62. Reagerade inte på bilden eftersom jag visste vad meningen var. Väldigt otrevligt när människor bara tar och kommentarer utan att läst innehållet. Blir så fel, var ju tvärtom. Sanne är så inte rasistisk hon är ju definitivt emot.

 63. *nynnar en gammal Monthy Pyton-låt* Ägnar sig verkligen Monthy Python åt rasism? *nänänä*

  ”I like Chinese
  I like Chinese
  They only come up to your knees
  Yet the are always friendly
  and ready to please
  I like Chinese
  They come from a long way over the seas
  They are cute and they are cuddly
  and ready to please
  I like Chinese food
  The waiters are never rude…”

  Monthy Pyton ”I like Chinese” (1980)
  http://www.youtube.com/watch?v=NH2P_pVze6s&feature=related

 64. Detta är ett exempel på internetkulturens dilemma. De flesta bryr sig inte om att ta reda på fakta, utan bara vräker ur sig förhastade slutsatser, oftast i hatförpackning.

  Kör på bara Sanna! Strunta i de okunnigas hatkör!

  Godheten skall segra!

 65. Bästa Sanna, förbannad behöver du inte bli. Du och jag är oerhört privilegierade. Bilden lades upp utan förklaring – och den såg/ser högljutt rasistisk ut. Men du menar att folk borde fattat att inte reagera på bilden, utan istället ta kontakt med dig och kolla upp att bilden egentligen inte alls säger det som bilden säger? Ååkej…
  Att försöka förstå minoriteter är väl typ det minsta vi kan göra. Alltid. Vänligen!

 66. Sanna Nielsen förklarar: ”Numret handlar om precis det som folk reagerar på. Numret handlar om sådant man inte ska skämta om.”

  Vilket får mig att fundera på vilka det är som drar till med så tomma anklagelser? Jag gissar på politiskt organiserade rasister. Och har förmodligen inte mycket fel…tyvärr.

 67. Sanna, jag tycker det är så ledsamt att läsa. Du om någon står för det goda. Hade världen bestått av människor som du hade vi haft fred på jorden. Du har alltid tagit ställning för utsatta personer och värnat om dessa.
  Vet inte vad vi är på väg….men tyvärr finns det alltid några som bestämmer sig för att såra. Stå på dig och låt dig inte någon stå på dig! Många kramar till dig/ Carina

 68. Fortsätt att vara den fantastiska och fina människa som du verkar vara. Fortsätt att spela revy i kläder som tillhör uppsättningen och dela för all del med dig av bilderna :-)

 69. Kjære fine og gode Sanna ❤️ Noen ganger må det virkelig utrolig frustrerende å være en offentlig person :( Jeg har sett revyen 4 ganger og har aldri reagert på dette nummeret. Hva er det med folk egentlig? Det går ikke an å gjøre noen ting uten at det skal tolkes i verste mening. Heldigvis går denne stormen over etter hvert den også, men jeg skjønner godt at du blir forbannet. Hold ut og husk at vi er mange som setter stor pris på deg. Klem fra Linda ❤️

 70. Välkommen till hur det känns att vaa en helt canlig medelålders kille i sverie idag. Då blir man hatad och kallad rasist och nazist tom när man skänker pengar till tiggare, för att mab knte gör mer. Pk-eliten med företrädesvis unga kvinnor i spetsen är inte nådiga när man passerat 38.

 71. Sanna du är bäst, har funderat om det kan bero på avundsjuka. Att du lyckas, bara genom att vara dig själv. Glad och varmhjärtad och positiv. Bra att du säger ifrån.

 72. You are one of the nicest people I know and definitely NOT a racist. I would tell you not to care about these things but it’s not easy to do it. And maybe it’s actually better that you write about it. Stepping up. ;) Just don’t let them get to you. There will always be people like this. We can’t really do anything about it since they’re all hiding behind a screen.

  Just keep spreading love. :)

 73. Att folk skriver idiotiska saker om dig säger bara vilket sjukt samhälle vi lever i nu.
  Jag blir själv förbannad att folk kan skriva vadsomhelst på en sida. Ta inte åt dig av skitsnack. Bara att ignorera. Ser fram att se dig på julafton!! Mvh Hank

 74. Bedrövligt, att man måste förklara allt man gör. Hurra för dig Sanna.

 75. Välkommen till det fuckade PK-Sverige.
  Och det här kommer från en ifrån vänstern.

  Lycka till i alla fall och snälla bry dig INTE om dessa moralkärringar som inte förstår sig på det du gör.

 76. Jag hittade din blogg efter att ha läst om dig på expressen idag. Du har en fin blogg :)

 77. Sanna, jag förstår att du tar illa upp, men knallhattar behöver man inte bry dig om…
  Vi är såå många fler som gillar dig och det du står för!
  Kör på och strunta i knallhattarna!
  /Ola

 78. Kära Sanna!
  Jag är fullkomligt övertygad om att du inte är rasist! Och jag förstår att du blir förbannad! Du är en av de finaste, mest belevade o finast uppförande kändisar jag känner till! På det sättet vet jag att ditt hjärta är exakt på rätt ställe o du skulle aldrig såra någon medvetet! Om någon sen missförstår din vackra person, så må det vara dess (och inte ditt) problem..
  Lycka till med ditt fina arbete! Vi beundrar dig så!
  Kram,
  Kattis

 79. Jag såg faktiskt en artikel om detta och kollade då kommentarerna. Det är hemsk att dom ska anklaga dig för nåt sånt för jag och så många andra vet att du inte är sån! En av mina tankar var att ”ingen av dom kan ha sett revyn” och jag hoppades typ på att du skulle komma med en sånt här svar eftersom jag vet att du inte är såhär, och jag ville liksom höra dina tankar om det. Du är bäst, oavsett vad folk säger<3

 80. Jag blev så arg när jag läste det. Det är ju inte klokt att man kallar dig rasist och kopplar det till det arbete mot mobbing .Jag blir så förbannad .Precis söm du säger, bör man ju kolla upp vad revyn handlar om. Betyder det att man ska sluta med revyer och teater. Har vi inte gått för långt då. Jag tycker att du är underbart stark och skön. Stor kram från Ulf i Lund

 81. Hej Sanna! Jag tror absolut inte att du är rasist. ❤. Det är säkert nättrollen som riktar in sig på dig just nu. Bra att du biter ifrån. ❤

 82. Detta är ett typiskt exempel på vad vissa menar med politisk korrekthet. Det handlar inte om att vara en god person. Att inte vara rasist är inte politisk korrekthet, det är sunt förnuft. Politisk korrekthet är när man går för långt med dem tankarna, t.ex. att anklaga folk som inte är rasister för rasister.

 83. Snart i Sverige ska ingen svensk få att kalla sig svensk, då blir man direkt rasist, detta samhälle börjar bli skrämande mot sitt eget befolkning.
  Ps:
  Jag år ingen svensk, jag har bara svensk medborgarskap.

 84. Stå på dig! Det är bara teater, om vi alla ska spela tråkig vit teater bara så blir det inget roligt.
  Tror på ditt arbete!

 85. Vi var många som stödde dig då du blev utsatt. De flesta, mycket sansade och besvikna, kommentarer jag läste, handlade om att du återgav rasistiska stereotypier. Det gjorde du. Det var väl du själv som valde tackbilderna också ? Menar du att alla svenskar som är vana vid att bli tjingtjongade måste se revyn för att förstå att den rasism du reproducerar, därmed rättfärdigar, och som de möter hela tiden , inte är det de ser, utan nåt annat? Hmm…
  #mobbadmobbar #dukanbättre #förbannadäringetargument

 86. Du är säkert inte rasist, tror på ditt ställningstagande, absolut.
  Fast detta är ju en typisk ”jag är inte rasist men..”
  Det är som vilken mobbing som helst. Om en person/folkgrupp säger att något är sårande är det väl bara att backa och säga förlåt?!
  Väldigt väldigt tveksamt att ni hade klätt ut er i blackface och skämtat om att n-ordet inte är ok (och hade ni det får ni verkligen ta er ett ordentligt tänk över vad som är gångbart) -så varför är det ok att göra det om andra folkgrupper?
  Som vita i detta samhälle har vi ett ansvar att se våra egna privilegium och säga ifrån när det skämtas på någons bekostnad. Att bara vara tyst och se på är inte tillräckligt.
  Och ja, jag var en av dem som försvarade dig under drevet häromdagen, jag har verkligen gillat dig och såg fram emot att se dig som julvärd.
  Hoppas du inser hur dumt detta var, och att du (och Oscars som är ytterst ansvariga), även om det gör ont, inser att att be om ursäkt är det enda rätta.
  Kram

 87. Fast det spelar egentligen ingen roll vilket sammanhang bilden är tagen ur. På grund av att bilden speglar något som är kränkande mot asiater, där du en vit västerländsk-kvinna med dina privilegium kan välja att spela en annan persons etnicitet för ”humorns skull”. Medans dem asiater som ser bilden ser bara hur dem ännu gång blir framställda i media (sällan av dem själva) som något långt ifrån det dem identifierar sig samt fördummade. Istället för att kräva att folk kollar bakgrund till er show kanske du borde kolla bakgrunden till ”yellow face” och varför den är kränkande.

  Det speglar inte en roll vart dina personliga värderingar står, det är ändå möjligt (och bevisat i detta sammanhang) att man kan REPRODUCERA rasism oavsett vilket syfte du hade från början. Problemet i dagens samhälle är att folk inte är medvetna om att rasism inte enbart är en ideologi utan kan även vara en aktiv (eller passiv) handling.

 88. Känner en slags trötthet på att det ska jagas fram att man är rasist, hua! vänta bara till 24 dec, det kommer troligtvis annonseras ut att det är rasistiskt att klä ut sig till tomte av nån outgrundlig anledning….

 89. Nu vet du hur vi 1.5 miljoner människor har det i åsiktskorridoren. Sverige är inget friskt land.

 90. Jag förstår inte människor längre. Det enda jag ser är en jäkligt snygg tjej. Fast idag kanske det är både sexistiskt och rasistiskt att uttala så här öppet om någon man inte känner. I så fall erkänner jag.

 91. Du har inte gjort något fel! Sverige lider fortfarande av PK-människor som går runt och letar efter möjligheter att gapa rasist till någon. Lyckligtvis är deras tid som regent snart förbi. :)

 92. Stå på dig, du har inte gjort något fel. Otroligt att folk inte förstår att det är teater och inte dina riktiga tankar, även om det i detta fall handlar om just om stereotyper som inte bör finnas. Fick rasist skriket efter mig pga att jag bar folkdräkt. Sorgligt ❤

 93. Bästa Sanna ❤️
  Blir så arg och ledsen för din skull. Förstår inte hur folk kan kalla dig rasist! Så långt ifrån dig man kan komma.
  Önskar så jag bara kunde få ge dig en varm kram.
  Sänder en här med massa kärlek till dig. ❤️❤️❤️
  Jag finns ALLTID bakom dig (eller framför om du så behöver)
  Stor varm kram från Sandra ❤️

 94. Herregud!!!!!! Jag såg bilden o läste att den va från er föreställning så undrar vad som är problemet hos vissa! Vi är många som stöttar dig det hoppas jag du vet. Kram

 95. Vilka drev de för mot dig. Lider verkligen med dig. Det räckte tydligen inte med att gripa efter hallström, när de gnällde på din tröja. Blir faktiskt förvånad över hur kvinnor kan bete sig såhär grovt mot andra kvinnor. Ledsen över att du hamnat i skottlinjen för denna avundsjuka. Du är ung, framgångsrik och ser bra ut. Stå på dig! Du förtjänar verkligen inte all denna skit. Vi är flera som har reagerat på detta dravel. Från en syster till en annan. Kram.

 96. Jag kan inte för mitt liv förstå vad som var oklart. Jag följer dig både på Instagram och på Facebook och allt du skrev var solklart. Du har fler som gillar dig och det du gör än de som hatar. Jag håller på dig veckans alla dagar!

 97. vad är det för fel på folk.Det bästa är att dessa söker hjälp.Man blir så trött på dom.Det är bättre att dom gör lite nytta i stället.

 98. Fina varma goa kloka du. Jag hoppas att du känner värmen och kärleken från alla oss som verkligen tycker om och förstår dig.
  Skickar massor med kärlek och värme.

 99. Efter att har läst detta inlägget och tittat på bilden så kan jag absolut INTE förstå reaktionerna allas!

  Tyvärr så är folk så förbannat okunnig det är tyvärr populärt å kalla folk rasister hit & ditt för att verka coola!

 100. Jag är så trött på hur detta samhället har utvecklats,folk sitter bakom sina datorer eller smartphones och kläcker ur sej allt skit.Dom hade aldrig vågat stå öga mot öga och säga det till dej.Jag tycker att man ska lära sej att kan man inte stå mittemot någon och säga vad man tycker och stå för det så kan man vara tyst.Nu får det vara slut med näthat och nätmobbning det har gått för långt

 101. Vissa personer saknar det källkritiska och istället för att ta reda på hur det egentligen ligger till så skriver dem det första de tänkte på…
  Du är fantastisk och helt underbar Sanna, du är min förebild och det finns inget eller ingen som kommer ändra på det ❤

 102. SUCK… Sanna jag beklagar att Sverige blivit helt galna!!
  Hoppas du inte tar åt dig av klagomålen.
  Inget är heligt ALLT måste få skämtas om ELLER inget… PGA skämtar du kan alltid NÅN ta illa upp, så allt eller inget är tillåtet!
  Hur vill Sverige ha det ???

 103. Sanna, försök att inte bry dig! Det är det dom är ute efter, att provocera. Alla vet vad du står för, men folk måste bara ha något att kritisera. Sådana människor mår inte bra. Men helt klart blir man förbannad! Kram

 104. Sanna!

  Försök att inte ta åt dig. Hat på nätet för absolut ingenting härjar hos er som är offentliga personer. Verkar som det har ökat otroligt mycket. Kanske har människor för lite att göra vad vet jag.
  Du är en fantastisk varm och ödmjuk person så fortsätt att vara nära du.

 105. Det är helt sjukt!! Blir så arg /:
  Jag tror dom flesta vet att du är så långt ifrån rasist som det bara går. <3 Kram

 106. Fattar inte varför vissa kommenterar det! Det är ju sååååå långt ifrån vad du är :/ Kram bästa du <3 <3 <3

 107. Dom sista idioterna är inte födda ännu, och förmodligen är det si och så med läskunnigheten!

Comments are closed.

LOADING..