Formex

20120816-231557.jpg

Vietnamesisk nudelsallad med char siu-fläsk. Glasnudlar, knippmorötter, salladslök, isbergssallad, mynta och koriander med en dressing av fisksås, limejuice, socker, vitlök, chili och ännu mer koriander. Fläsket är kryddat med five spice, söt soja och honung, sesamolja och teriyakisås (det ska egentligen vara hoisin men funkade fint med teriyakin). Friska gröna, aromatiska örtsmaker, sälta, syra och den fina kontrasten mot det knapriga, sötsalta fläsket gör den här rätten till en av mina lyckoälsklingar. Om du råkar befinna dig på Formexmässan i Älvsjö imorgon fredag mellan 11 och 13, kom gärna och hälsa på mig i J.A. Sundqvists monter och smaka lite nudelsallad själv medan jag juliennar morötter med sylvassa Global-knivar så att det står härliga till. Sundqvistfolket är för övrigt världens sötaste och raraste knivgalningar, så det är värt ett besök bara därför. :-) Väl mött!

LOADING..