Faktureringsdöden

Jaha, det är alltså inte bara jag som hyser ovilja mot fakturering. Även min skrivare tycker att det är så hejdlöst, livsförnekande tråkigt att den, trots patronbyte och allmänt daltande först gav upp en sista rosslande protest: ”Fakturor?! Hellre dör jag!” varpå den prompt dog.

Elände.

Men skam den som ger sig. Med hjälp av mitt SL-kort, min dramaten och den hjälpsamme unge mannen på Clas Ohlson har jag nu inhandlat en splitterny skrivare för en dryg femhundring, och en som dessutom är trådlös och iPhone-vänlig så att jag – lyssna på den här – kan skriva ut saker direkt från telefonen! Oh, yeah. Dessutom fick jag en karamell av den unge mannen, som motivation på vägen hem. (Har jag sagt att jag är helt obildbar när det gäller att ta emot godis från främlingar? Det gäller alltså inte bara farbroderliga äldre herrar från välrenommerade konfektyrfirmor utan även muntra unga män i järnaffärsbranschen. Min mor vrider sina händer.)

Så NU ska jag, efter vederbörlig installation, skriva ut mina förnicklade fakturor och få iväg de små fanskapen dit de ska. Jag kommer osökt att tänka på den sista raden i Robyns Curriculum Vitae: ”In this world of tension, pressure and pain, she is known by men and women of all origin and faith for her wisdom, compassion and relentless determination in the quest…to get paid.”

För övrigt är den, och Konichiwa Bitches som den bildar intro till, den bästa och roligaste skryt-powerlåt som någonsin skrivits. Jag lyssnar på den när det är för mycket elände, när jag behöver en boost eller när jag bara behöver skratta ut ordentligt. Om du inte har gjort det, gör det nu. Doooo it! Själv ska jag ägna mig åt en smula kontorsarbete innan jag äntligen får gå tillbaka till köket och fortsätta experimentera med västerbottenpaj.

Robyn – Curriculum Vitae – featuring Swingfly

Robyn – Konichiwa Bitches

LOADING..