Kocksjukan

20120912-083044.jpg

Efter en hel dags fotografering för höstens matjobb i Expressen drabbades jag igår av kocksjukan. Nämligen total olust att äta nästan något alls trots svår hunger.

En del kockar menar på att det är själva lagandet som tar emot när de kommer hem efter ett långt pass i köket, men för mig är det mer själva ätandet, eller kanske snarare smakandet. Det är som att ögon, näsa och mun är mätta efter att ha konfronterats med mat hela dagen och helt nonchalerar magens krav.

Fantastiska Frida, som är damen bakom kameran, försökte förgäves intressera mig för resterna av våra stilleben och till slut tog jag motvilligt emot en smula blåmögelost. ”Fast du kommer att äta yoghurt till middag, va?” (Frida är gift med en kock och känner igen symptomen). Och det var nära yoghurten ett ögonblick innan min gamla räddare i nöden sedan 25 år tillbaka dök upp i bakhuvudet: spaghetti med riven ost och brynt smör! Trotjänare från tonårstiden och så universellt älskad att det kanadensiska metalbandet Annihilator en gång i forntiden skrev en låt om fenomenet: Kraf Dinner. Hehe.

LOADING..