Vive la France!

20121003-124347.jpg

Så här fint är det i Antibes i oktober!

20121003-124411.jpg

Observera att det här är rillette-hyllan i det hej vanliga snabbköpet. Eller en av dem, ska jag säga – det finns lyxiga varianter i helkonserv också, i glasburkar, på en annan hylla. Det är mycket som är märkligt med Frankrike för en skandinav som jag, men fläsk begriper de sig på!

20121003-124419.jpg

Jag måste visa närbild också. Några av de här små raringarna följer med mig hem.

20121003-124427.jpg

Köttavdelningen är extremtvälsorterad och i många fall mycket billig, såpass att jag blir misstänksam och anar deppig massuppfödning. Men det är väldigt uppmuntrande med den respekt för mat man har här. Klart att det ska finnas lammlägg, tunnskivad fläskrulad och kanin på affärn! Köttfärs beställer man i köttdisken där de maler den på rot. Butiksgjorda råa korvar i sju varianter? Naturellement, madame!

20121003-124441.jpg

Kvällspromenad. Det kryllar av enorma yachter i Antibes. Just den här, Nabila, är känd från Bondfilmen ”Never say never again”.

20121003-124449.jpg

Okej, den är belgisk, men ack så god! Söt, fyllig och malttung, som att simma i bärnstensfärgad honung.

20121003-124604.jpg

Kunde inte låta bli att lägga upp den här. Serge Lutens är en lysande parfymör som är svår (om inte omöjlig) att hitta i Sverige och dyr att importera. Mina armar är en provkarta av nybakt croissant/smörpopcorn (Jeux de Peau), narcisser (À la Nuit), apelsinblom (Fleur d’oranger och rosor (Sa majesté la Rose). Ännu ett skäl att älska Frankrike!

Vi hörs imorgon, då blir det helgmiddag på franska råvaror!

  1. Hej Sigrid! Man kan börja grina för mindre än tanken på skillnaden på svenska och franska köttdiskar… Men, vad jag ville egentligen tänkte säga är att jag faktiskt säljer Serge Lutens, i Sverige, till priser som är överkomliga för de allra flesta (och, ja, det är garanterat äkta varor, om nån undrar). Och jag vågar inte klistra in en länk här för då sorteras jag säkert bort som spam, men min ”hemsidelänk” går till shoppen!

Comments are closed.

LOADING..