Den franske bagaren av Sébastien Boudet: femtio nyanser av mjöl

Jag vill börja med att förklara mig för det tillfälliga avbrottet på bloggen. Jag har helt enkelt varit fruktansvärt trött en period, vilket kan hända den bäste av oss. I synnerhet om man på grund av universums sällsamma kärlek har råkat få ett helt nyt liv och gärna arbetar dygnet runt för att det är så sabla kul! Hehe.

Sedan tänker jag gå rakt in på ämnet och säga åt er allihop att omedelbart köpa Sébastien Boudets brödbok Den franske bagaren (Bonnier Fakta – ja, han är en förlagsbroder!). Systrar, kvinnor, damer – jag ser er sitta på tunnelbanan och läsa Femtio nyanser av honom och jag känner ett trängande behov av att frälsa er från den osannolikt usla smörja. Vill ni ha något verkligt tändande? Något som får hjärtat att rusa, munnen att vattnas och begäret att pocka? Läs Sébastien Boudet.

Sébastien Boudet Den franske bagaren Brödpassion Femtio Nyanser av honom

Jag skämtar inte. Det är ren och skär erotik som osar från sidorna i den här boken. Jag minns hur jag satt med fem andra fruntimmer och två karlar på Bonnier Faktas författarmiddag på bokmässan, samtliga tysta och med gapande mun (ytterst sällsynt i mitt fall, försäkrar jag er)  och lyssnade andäktigt till Sébastiens passionerade utläggning om mjöl. det var PULS, mina damer, det var gåshud och blodvallningar och intet säte torrt.

Sébastien Boudet Den franske bagaren Brödpassion Femtio Nyanser av honom

Seriöst. Ni kommer aldrig att ha samma inställning till bakning igen, eller till bröd, eller mjöl. Ni kommer att upptändas av begär och trassla till era liv med era höga krav och outsinliga längtan (efter äkta, stenmalet mjöl som måste specialbeställas från något gudsförgätet hörn av landet). Ni kommer att agera på era lustar (och sätta en massa svällande surdegar som tar över köket helt) och försumma era familjer (för att mata surdegen). Ungefär som marknadsföringen vill implicera om Femtio nyanser, som ni nu omedelbart kan spola ner där den hör hemma. Upplev den ÄKTA passionen. Ta en risk. Läs Den franske bagaren.

Sébastien Boudet Den franske bagaren Brödpassion Femtio Nyanser av honom

 1. Therese skriver:

  Oh ja!
  Vore jag inte lyckligt nygift skulle jag fria till karln.

 2. Mia skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Vilken underbar beskrivning av Sébastien Boudets bok.
  Jag hade tänkt att önska mig boken i julklapp, men efter din beskrivning så vet jag inte om jag vill vänta ända till jul :-)

Comments are closed.

LOADING..