Sköna, sköna söndag!

När jag skriver det här sitter jag i soffan och inser att jag faktiskt har en gammaldags, stillsam söndagkväll: Wilco på stereon, två stycken doftande vegetariska lasagner i ugnen (till ett inslag om Meat Free Monday i P4 Extra med Lotta Bromé imorgon måndag 14.20), städning och organisering av kommande vecka. Och jag inser att det här var evigheter sedan sist och att jag njuter intensivt av det.

Bloggen är fortfarande sporadiskt uppdaterad och jag har allvarliga tvivel på vår fortsatta relation – jag har helt enkelt så mycket att göra att jag finner det svårt att frigöra headspace för att blogga. Men innan jag dumpar Bloggobert ska jag ta till mig min kloka och snälla webbredaktör Josefines råd och sänka ribban en smula. Det blir inte den superblogg med köksskola och två recept i veckan som jag önskar att jag kunde ge er, åtminstone inte just nu.

Saken är den att jag just nu skriver manus till min nästa kokbok som kommer ut på Bonnier Fakta hösten 2013. Skrivandet fordrar mycket av min koncentration och samtidigt är jag mycket on the road och har en massa roliga uppdrag. Så jag tänker såhär: jag tar en ambitionspaus tills manus är inlämnat. Sedan kan jag kanske höja ribban igen – det får vi se då.

Just imorgon blir det ett vardagsrecept eftersom jag ändå har de välsignade lasagnerna i ugnen (och snart får hugga in på den ena, hurra!) men sedan blir det lite mer sporadiskt med recepten.

För att jag ändå ska kunna hålla mig till att i princip prata om mat så har jag en fallback plan. Jag får helt enkelt fota det jag äter och säga något kort och kärnfullt och förhoppningsvis upplysande/underhållande om det. Om det så är yoghurt med knäckebröd och russin (som är det närmaste jag kommer en frukostrutin – jag äter det åtminstone fyra dagar av sju, annars blir jag kinkig).

Det här kommer dessutom att bli en uppbygglig personlig utmaning för mig eftersom jag har fastnat i världens mest oregelbundna ätande, en källa till svajande blodsocker, bristande tillfredsställelse och hälsorisker. Det känns otroligt främmande för mig som i princip har kunnat gå på autopilot och lyssna på kroppen i flera år – jag har helt enkelt haft frekvensen perfekt inställd. Men det kanske inte är så konstigt att det blir lite brus på linjen när hela livet kastas om och börjar gå i full, underbar karutta. Då kan det vara praktiskt att ha lite redovisningsplikt så att jag kommer ihåg att själv pausa, laga med lust och äta medvetet. Wish me luck! Och lyssna på P4 Extra 14.20 imorgon. Godnatt!

 

  1. Hej Sigrid. Vi är många från Köttfri måndag-gruppen på Facebook som efterlyser receptet till den vegetariska lasagnen som du pratade om i radio. Du får gärna gå med i gruppen Köttfri måndag. Det skulle vara roligt.

Comments are closed.

LOADING..