Nyårslöften 2013

Sigrid på Nobelfesten

När jag var yngre brukade jag avge nyårslöften om ursinnig självförbättring, om att bli smalare, klokare, lugnare, mer vältränad eller en jäkel på att prata spanska och komma i tid. Väldigt sällan lyckades jag hålla dem och nu reflekterar jag över om det inte var för att de allihop tycktes utgå ifrån premissen att jag inte riktigt var bra nog som jag var. De var alla avgivna av en sträng och självkritisk del av mig och inom tio dagar hade jag gjort uppror mot denna inre tyrann och lagt ner såväl gym som spanska.

Det här året tänkte jag istället lägga min energi på att förbättra världen, eftersom den är i så mycket större behov av det än jag (det låter ruskigt självgott men seriöst, ta en titt omkring dig!), och jag tänkte börja i mitt eget kök. Således lovar jag mig själv att

– inte köpa importerat kött utan köpa svenskt samt nogsamt kontrollera köttråvaran i alla charkprodukter jag köper (med undantag för ett eller annat paket iberico bellota-skinka. Man behöver inte gå till överdrift.)

– äta mindre kött, men dyrare, godare och svenskproduceradare

– börja källsortera fullt ut (en god vän gav mig det bästa argumentet: att källsortering måste bli en naturlig och automatisk hushållssyssla så att alla system och vanor är på plats den dagen själva återvinningen är perfekt utvecklad)

– handla mer ekologiskt, inte bara kött och bananer

För en gångs skull känns det inte betungande med nyårslöften utan positivt, intressant och kreativt (som i: var i hela fridens namn ska jag få plats med sorteringskärlen? Hmm…). Jag hoppas att jag kan inspirera någon av er, kära läsare, till att släppa alla självkritiska förändringslöften och börja lägga din energi där det finns ett behov av den!

Ha nu en riktigt trevlig och rolig kväll, oavsett vad du gör. Gott nytt år på er, allesammans!

Sigrid på Nobelfesten

Var är partyt?

 1. Roliga och bra tips. Följer dig och är enormt intresserad av matlagning. Att jag tränade en släkting till dig i basket för drygt 30 år sen är bara kul kuriosa.

 2. Hej Undrar var Sigrid gör för någonting nu för tiden? Det var 5 månader sedan hon skrev något här. Har Sigrid slutat o skriva här? Har hon något annat blogg. Tacksam för svar

 3. Åh vad glad jag blev när jag hittade din blogg, jag hejade på dig från första avsnittet av Sveriges mästerkock! :)
  Dina löften om kött är jättebra! Jag lovade mig själv samma sak i våras och det slutade med att jag inte ätit kött sen dess haha,
  Ska definitivt fortsätta följa din blogg!
  God fortsättning ;)

 4. Du är underbar!
  Härligt med god mat! Förgyller!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

LOADING..