En romersk kejsare i släkten!

Charlemagne, eller Karl den store, som kröntes till romersk kejsare på juldagen år 800, är tydligen min släkting! Min man har börjat släktforska i appen Ancestry och igår var han alldeles uppeldad över att jag var släkt med en kyrkoherde i Brösarp. Det tyckte han var stort! Och idag började både kungar och drottningar rasa in i mitt släktled och slutligen även Charlemagne av alla människor. Bör jag dubbelkolla den där appen, kanske (eller min mans iver att lägga till folk i släktträdet)?. Charlemagne var äldste son till Pippin den lille och hans egna barn kallades Pippin puckelryggen, Ludvig den fromme och Pippin av Italien.

Tecken på att vi är släkt:

Karl den store lärde sig att läsa först i vuxen ålder, och hade svårt att skriva. Det låter ju inte riktigt som jag men däremot ryktas det att hans handstil var mycket dålig, och det är alltså från honom jag fått det!

Googlar man på Charlemagne, så får man upp träffar på recept, ”Helstekt fläskfilé Charlemagne”. Och där kan man då se en klar och tydlig koppling till min bror Tom, som är kock.

Karl den store sägs ha varit ovanligt lång, och han sägs även ha haft en väldigt ljus, pipig röst. Hm, det där sista vill jag inte kännas vid!

PS. Jag har tydligen en Pehr Griis i släkten också. DS

LOADING..