Sex i deckare?

Med tanke på att erotik är på allas bokläppar just nu så kanske jag borde krydda min fjärde deckare med ännu mer av den varan? I dagsläget är det åtminstone en avklädd snuskscen (och då pratar jag inte om lik). Men det finns ett litet dilemma med att skriva sexscener: mina föräldrar ska ju läsa boken! Förstår du har pinsamt det är? Jag minns så väl när jag satt och gick igenom manuset till Vecka 36 med min redaktör och bara ville sjunka genom jorden när vi kom till sidan 29. ”Jaha Sofie, är det så här du fantiserar?” Nej, så sa hon såklart inte men både hon och jag tyckte att det var ganska pinsamt. Inte läge att vara pryd just då men det kändes inte riktigt som min grej och sitta på ett förlag och svara på frågor som: ”Ska det stå lem eller kuk?” Trots det ville jag behålla de scenerna, bara för att det skulle vara trovärdigt.

Men vad säger du: är du för eller emot sex i deckare?

  1. Maria H skriver:

    Ha ha ha – har aldrig tänkt i de banorna att föräldrar läser 😉
    Har precis läst Fifty shades-trilogin, men engelskan ”dämpar” nog lite samt att till slut ögnade jag bara igenom snusket – hade tröttnat..
    En sexscen i en deckare är väl inte fel, det beror väl på handlingen men de personporträtten stärker ju boken.
    Lycka till med sex-skrivandet – du får väl läsa nån tantsnusk för att få lite inspiration 🙂

Comments are closed.

LOADING..