Hej då bloggen – ses inne på teresealven.se

Jag har bloggat på Amelia i ett år, men nu är det dags för mig att flyga på egen hand. Ni hittar mig på teresealven.se, eller sparkibaken.se, där jag fortsätter sprida inspiration, ge kunskap och tips inom hälsa, mat och träning.

Amelia-läsare kommer fortsättningsvis att hitta mig i tidningen lite nu och då och i höst åker jag som ledare på Amelias träningsresa till Fuerteventura. Men blogga, det gör jag nu på egen plattform. Jag är så pepp och förväntansfull inför detta steg.

In och kika på nya bloggen!

Terese Alvén, foto: Jane Haglund

Terese Alvén, foto: Jane Haglund

 1. Provide and demand will usually sort things out.

 2. Yanira skriver:

  Highly energetic blog, I enjoyed that bit. Willl there be a
  part 2?

Comments are closed.

LOADING..

Årets första golf!

Golf hör till sommaren, men i år fick jag min senaste start någonsin ...!

Årets först golf - i väldigt rosa stil.

Årets först golf – i väldigt rosa stil.

Trogna läsare ni vet att jag brukar spela golf. Men i år har det inte blivit av då min lediga tid har ätits upp av annat jag har velat prioritera. Lite dåligt samvete har jag haft då vårt klubbmedlemskap står och tickar på trots att vi inte utnyttjar banan. Kan tänka mig att det är samma känsla som hos någon som köper ett gymkort och vill börja träna, så kommer man inte riktigt in i det och efter några veckor rinner det ut i sanden. Men avgiften fortsätter att dras.

Men nu så! Nu är i alla fall mina klubbor invigda för säsongen. Igår efter jobbet kom Glenn och hämtade mig och så åkte vi till vår klubb Viksjö GK där vi gick 12 hål. Tanken var att gå nio, men vi kände oss inte riktigt klara där, så det blev tre till innan vi avslutade kvällen med att åka hem på fika hos min bror med fru.

Och hur gick golfen? Ja, det gick väl ungefär som förväntat, lite upp och ner. Inledde med par på första hålet och sedan blev det en blandning. Spelade inte riktigt på handicap, men fick ändå 15 poäng på nio hål vilket jag var nöjd med. Nu kan det bara gå bättre.

Dagens golfoutfit: Daily Sports

Lycklig av att få dra golfvagnen igen.

Lycklig av att få dra golfvagnen igen.

 1. To stop injury and relish the encounter, it’s essential to convenience your self into
  working progressively and improve your pace and vary progressively over several journeys.

 2. Nice weblog right here! Additionally your website rather a lot up very
  fast! What web host are you using? Can I get your affiliate hyperlink in your host?
  I want my web site loaded up as quickly as yours lol.

 3. Jack skriver:

  Dаddy ʏou didn?t say what one of the best thing about God is.
  You have to ⲣlay too.

Comments are closed.

LOADING..

Backträning!

Backträning med intervaller. Bra start på dagen!

Backintervaller är tuff och effektiv träning.

Backintervaller är tuff och effektiv träning.

Blicken upp mot krönet, starka armar som pendlar och små snabba förflyttningar framåt och uppåt. Idag startade jag dagen med backintervaller i Vanadislunden. Efter tre kilometers jogg som uppvärmning runt om i stan dundrade jag på backe för backe. Tanken var att köra fem omgångar. Men det blev totalt sju. Inte riktigt meningen, men Glenn som var med och sprang skulle filma, och han lyckades missa att trycka igång kameran samt att filma åt fel håll (en sådan dag helt enkelt …), så jag fick två bonusvarv.

Det var rejäl blodsmak i munnen och trötta ben när jag var klar. Ett rent backpass var det länge sedan som jag körde, och jag tycker ofta att det krävs ett par sådana pass innan kroppen vänjer sig, även om alla backpass är tuffa så är det första oftast värst. Nu var det extremt flåsigt och tufft. Men samtidigt roligt. Jag älskar att de relativt korta intervallerna får upp pulsen rejält och benen får bra träning. Jag riktigt känner hur effektiv träning det är och att det ger resultat. Det gillar jag.

 1. Ylva skriver:

  Haha, kul ju! Älskar när teknikstrul leder till mer träning än vad det varit tänkt. Sist jag sprang fick jag inte igång rätt låtlista förrän efter en kvart så löpturer blev 15 minuter längre än vanligt…

Comments are closed.

LOADING..