Becore – barre, megaformer och cykel

Små träningsstudios med olika inriktningar som länge varit populärt i världens storstäder blir allt vanligare i Stockholm. På torsdag öppnar träningsstudion Becore sin andra studio i Stockholm, denna gång på Tulegatan. Några stenkast från min lägenhet. Idag var jag inbjuden att testa deras tre träningskoncept tillsammans med andra bloggare och skribenter. Förutom megaformer som de även har på sin första studio har de här en sal för barre-klasser och en cykelsal. Vi testade 20 minuter med varje träningsform.

becore

Barre

Barre är en balettinspirerad klass, rätt långt ifrån de tunga vikter jag använde på gårdagens styrkepass. Här är det en enkilos vikt som används, gummiband, matta och balettstänger. Tidigare har jag enbart testat barre på SATS, klasserna skiljer sig lite åt i uppbyggnad samtidigt som det finns många moment som känns igen. En rolig klass med lagom tuffa utmaningar. (PS. Titta in på Instagram där jag lagt upp en filmsnutt från passet.)

Megaformer

Megaformer är träning i stora maskiner där vi jobbar långsamma rörelser och glider fram och tillbaka på en ”flotte”. Hela kroppen får jobba även om det var fokus på vissa muskelgrupper i en del övningar, väldigt mycket core som blir inkopplat och detta var verkligen supertufft. Gissar att denna träning kommer att lämna avtryck i min kropp imorgon.

Cykel

Cykelkoncept med snabbt tempo – och väldigt långsamt tempo – samt övningar med hantlar för överkroppen mitt i cyklingen. Påminner om Soulcycle och liknande koncept. Vi hade en underbar tjej från New York som gav energi, men själva konceptet är inte min favorit. Lite för lite fokus på teknik och effektiva tramptag för min smak.

Vill du testa Becore och någon av de olika träningsformerna? Torsdag-söndag har de öppet hus och gratis träning, passa på att testa något nytt. Kanske hittar du en ny favorit?

becore

LOADING..