Nya NikeFree – test av löparsko och träningssko

nike free flyknit

Nike släpper idag en ny uppdaterad version av sina populära Free-skor. Under en rolig pressträff fick jag denna regniga morgon testa dels Nike Free RN Flyknit under ett kortare löppass inne i stan och dels testa Nike Free Transform Flyknit under ett träningspass lett av grymma Madelinn.

Nikes freeskor är som ett mellanting mellan att springa barfota eller att springa med en full dämpad sko. Fötterna får jobba mer och man får en tätare kontakt med underlaget. Är du ny att testa denna typ av sko rekommenderas kortare rundor till en början för att vänja kroppen. Men skillnaden med nya Nike Free RN Flyknit mot deras tidigare löpskor i Free-serien är att dessa är mer anpassade att kunna springa lite längre i. Trots det är det bra med invänjning.

nike free eco system

nike free flyknit

Det jag gillar med Free – har tränat, sprungit och haft de som vardagsskor tidigare – är att det känns som att ha en strumpa runt foten. Det är mjukt och bekvämt samtidigt som jag gillar tanken att fötterna också får vara med och arbeta istället för att stängas in i ett par stumma skor.

Längdhopparen Michel Tornéus är Nike-athlet och siktar mot OS i Rio i sommar. Under pressträffen berättade han att han gärna använder Free som en sko under gräslöpningar, återhämtningsjogg och liknande. Han springer aldrig längre än en kilometer, så det är oftast full kraft och kort han springer. Då behöver han en annan typ av sko.

nike free flyknit
Michel Tornéus, Clara Henry och jag.

nike free eco system

Det är så roligt att lekträna! Ni vet ju att jag går igång på att leka aktivt med familjen, men det är minst lika roligt med vänner. Under träningspasset inomhus fick vi köra kull till uppvärmning, sedan blev det olika parövningar som skottkärra och där vi tränar olika övningar och byter av varandra. Jag körde ihop med coola Clara Henry, och som vi skrattade! Mest när det inte gick lite fel i övningarna, men också av rörelseglädjen. Fram för mer lek i träningen, det behöver inte vara så allvarligt, det går att få resultat ändå. Och toppen med bra träningsutrustning som möjliggör rolig, effektiv och säker träning!

nikefree3
Nike Free Transform Flyknit var riktigt skön och snygg, klicka in på länken för en bättre bild. Kommer bli en favorit i träningssko-garderoben.

LOADING..