Välkommen till min nya blogg!

Terese Alvén, foto: Juliana Wiklund

Terese Alvén, foto: Juliana Wiklund

Eller nya och nya. Kostymen är ny. Jag känner mig hedrad att kliva in i Amelias kostym och få bidra med inspiration till rörelseglädje och balans i livet utan pekpinnar eller måsten. Men blogga, det har jag gjort i över nio års tid. Så jag får nog snarare klassas som veteran än nybörjare i bloggsammanhang.

För många är jag förknippad med Spark i baken som min tidigare blogg hette. Nu väljer jag att lämna den klämkäcka titeln och använda mitt eget namn, Terese Alvén. För en del svårstavat, har fått otaliga mejl med H instucket i mitt namn genom åren. Så blir det när mina föräldrar valde ett av de namn som har flest olika sätt att stavas på. Men det är alltså Terese som gäller. Inget annat.

Nog om mitt namn, men ville ändå lyfta det så ni hittar in till rätt blogg i fortsättningen. Funkar fint att knappa in teresealven.com så kommer ni rätt.

Många av er läsare känner mig redan, men med ett nytt sammanhang tittar säkert en hel del ny läsare in också. Hej och välkomna! Jag ska inte skriva en uppsats om vem jag är, bläddrar ni bakåt i bloggarkivet skapar ni er troligen en rätt bra bild av vad jag vill förmedla. Ni kan även läsa OM TERESE. Men vi kör en snabbgenomgång:

  • Jag bor med min man Glenn och våra barn Charles, 6 år (idag!), och Tilde 3,5 år i Vasastan, Stockholm.
  • Jag är egenföretagare: skriver blogg, frilansar som skribent och webbredaktör, är författare (Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild, Jätteviktig – att må bra efter en ätstörning, Träna tillsammans med familjen, Träna tillsammans med Tia) och håller föreläsningar, skapar träningsträffar samt kör gruppträningsklasser på SATS.
  • Jag har bloggat i nio år och jag har arbetat med träning sedan jag var 16 år, började som aerobicsinstruktör och har sedan gjort det mesta i gymvärlden.
  • Jag är utbildad personlig tränare, kostrådgivare och kommunikolog. Har även studerat svenska språket, webb, PR och kommunikation.
  • När jag tränar spelar jag helst tennis eller golf, springer och styrketränar. Älskar variationen i träningen och lockas hellre av en skön upplevelse än att pressa tider och resultat.
  • Två ämnen som jag brinner starkt för är 1: att få igång alla åldrar, från barn och familjer till kontorsråttor, att hitta glädjen i idrottandet och 2: att träna på en hälsosam nivå, undvika hälsohets och ätstörningar.
  • Just nu skriver jag på min första roman och satsar inför en intensiv och rolig höst med många föreläsningar inbokade (bland annat på Bokmässan och Allt för Hälsan), träningsresa till Portugal och maraton i Helsingborg.

Det var en kort sammanfattning om vem jag är. Sista och kanske viktigaste frågan. Varför ska ni titta in här och läsa (eller följa min instagram på @teresealven)? Jo, det jag bjuder på är daglig inspiration till balans och hälsa. Goda recept, rolig träning, smarta tips, heta träningsprylar, senaste träningstrenden och en hel del hur jag bollar livet för att må på mitt bästa sätt. Formeln som funkar för mig kanske inte funkar för dig, men min förhoppning är att du ser på min blogg som ett smörgåsbord där du plockar de delar som passar just dig. Allt för att du ska må bra där du befinner dig i livet.

Välkommen till min blogg! Blir glad om du säger hej i kommentarsfältet. Dela gärna med dig om det är något särskilt du önskar i bloggen framöver. Ett ämne, en fråga, en önskan. Jag skriver bloggen för er skull och bäst blir det om ni får vara med och påverka.

  1. Hej! Jag ville bara säga att jag lånade din bok om att träna tillsammans med barnen och blev så inspirerad – Att leva en aktiv livsstil. Jag lever som ensamstående mamma på heltid med min 5,5-åring och ja. träna finns liksom inte tid för. Inte för att jag någonsin varit en träningsmänniska MEN jag försöker röra mig i vardagen, promenerar till och från jobbet, tar alltid trapporna, yogar och försöker bli bättre på att hemmaträna tillsammans med barnet. Tack för inspiration. Gärna mer tips på aktiva lekar och rörelser att göra tillsammans.

    1. Åh så skoj, så glad jag blir. Fler aktiva lekar och rörelser kommer allt eftersom här i bloggen.

Comments are closed.

LOADING..