Test av Barre, Pilates Matwork och Garuda Matwork

Barre - balettinspirerad träning

Barre – balettinspirerad träning

En härlig sak med hösten är alla nystarter. Inte bara som vi individer gör, även nya träningsformer på gym lanseras och nya center öppnar. I veckan var jag inbjuden på ett exklusivt intimt event av Luxe Event på nyöppnade Studio Levels på Kungsholmen i Stockholm. Vi var 15 träningsbloggande tjejer som blev bjudna på ett smakprov av träningsformerna Barre, Pilates Matwork och Garuda Matwork.

Barre, Pilates Matwork och Garuda Matwork

Barre är en fusion av balett, toning och pilates. Man jobbar vid en balettstång och en hel del rörelser är inspirerande från balettvärlden men anpassade för att fungera även för oss som inte är ballerinor.

Carita Lesche är en välkänd profil inom träningsvärlden, mest förknippad med pilates.

Carita Lesche är en välkänd profil inom träningsvärlden, mest förknippad med pilates.

Pilates Matwork instruerade jag i för några år sedan på SATS. Här tränas hela kroppen med funktionella övningar på matta. Stort fokus på hållning, styrka och smidighet.

Garuda Matwork är ett flöde av rörelser med influenser från yoga, corestyrka, pilates samt egenskaper från dans. En serie övningar utan stopp. Tyvärr hann jag inte stanna kvar och testa detta denna gång, men har provat tidigare.

Mingel och mat

Förutom att träna blev det härligt mingel med mina bloggande kollegor i hälsobranschen och så blev vi bjudna på supersmarrig sallad från Ett litet kök. Jag önskar bli bättre på att göra matiga sallader hemma, finns så otroligt mycket gott att blanda ihop för en smidig middag eller lunch.

Luxe Event Shape.

Luxe Event Shape.

Foton: Katriina Mäkinen

Mingel med andra hälsobloggare.

Mingel med andra hälsobloggare.

Jag i ny favoritjacka från Daily Sports, hör till golfkollektionen men funkar fint till sportig vardagslook.

Jag i ny favoritjacka från Daily Sports, hör till golfkollektionen men funkar fint till sportig vardagslook.

LOADING..