5 tips till hälsosamma vanor

Jag älskar hur Sverige ser ut denna årstid.

Jag älskar hur Sverige ser ut denna årstid.

Jag tänker behålla sommarkänslan en stund till, även om det idag var betydligt mörkare än förra veckan när jag gick till gymmet för att instruera cykelklass. Jag älskar hösten, men med att behålla känslan av sommar menar jag att hitta knep i vardagen för att pausa från stress och måsten. Här är mina 5 bästa knep för att må bra i perioden från sommar till höst:

  1. Lämna jobbet på lunchen, ge dig ut – oavsett om du byter om till träningskläder och springer en runda eller sätter dig med matlådan i en park, ge dig ut och få frisk luft och miljöombyte.
  2. Gym i all ära … men många höstförkylningar går just nu, har du möjlighet, välj att träna utomhus i alla fall någon gång per vecka.
  3. Transportträna av samma orsak som punkt 2, du kommer hålla dig frisk längre om du undviker kollektivtrafiken så gott det går, det är i alla fall min erfarenhet. Dessutom får du smart träning då träningen endast tar upp tid du annars skulle åkt tåg eller buss.
  4. Träffa en vän under en frisk powerwalk. Nu, och närmsta veckorna är det som vackrast, med rödgula löv och krispig luft.
  5. När kvällarna är mörka, tänd ljus och mys i soffan, det här är en vana jag saknar på sommaren när ljuset gör att jag vill vara vaken alldeles för sent …!
  1. Härliga tips, de skall jag ta med mig i höst.. vistas utomhus finns redan i planen.. Men vi har ju faktiskt en underbar park inte långt från jobbet.. ska ta med lunchen dit någon dag.
    Tack för inspiraton
    // Pernilla

Comments are closed.

LOADING..