Femtio nyanser av rosa

Rosa, rosa, rosa!

Rosa, rosa, rosa!

Rosa månad med allt vad det innebär. Bra att cancer uppmärksammas och att Cancerfonden förhoppningsvis drar in ordentligt med pengar till sin forskning. Jag som ÄLSKAR färgen rosa är glad över alla rosa prylar som just nu intar butikerna. Visst är det en marknadsföringsgrej, men samtidigt går en del av intäkten till Cancerfonden, och jag väljer gärna en rosa produkt. För att det är min favoritfärg, det är rätt klart efter en titt i min kameras flöde.

Rosa från naglar till blommor och träningskläder.

Rosa från naglar till blommor och träningskläder.

Cancer och livsstil

På Cancerfonden läser jag: En tredjedel av all cancer (alltså alla cancerformer) kan förebyggas genom hälsosamma levnadsvanor. Genom att inte röka, undvika solen mitt på dagen, avstå alkohol eller dricka måttligt, vardagsmotionera och äta hälsosamt minskar risken att drabbas.

Men även när cancern slagit till kan en aktiv livsstil spela roll för hur man mår. Bland annat finns det träning särskilt anpassad för de med bröstcancer, träning som handlar om att återfå rörligheten. Det är grymma Katarina Woxnerud som ligger bakom appen vars första två nivåer är gratis. Läs mer här.

Femtio nyanser av rosa.

Femtio nyanser av rosa.

Jag äter till och med rosa mat – i alla fall ibland.

Rosa mat på Greasy Spoons.

Rosa mat på Greasy Spoons.

Rosa prylar som skänker pengar till Cancerfonden. Foto från Cancerfonden.

Rosa prylar som skänker pengar till Cancerfonden. Foto från Cancerfonden.

LOADING..