Padel – senaste träningstrenden!

Hela padel-gänget.

Hela padel-gänget.

Jag älskar tennis och har länge varit sjukt nyfiken på att testa padel som beskrivs som en blandning mellan tennis och squash. Här i Portugal fick jag äntligen möjlighet att testa och åh så roligt det var! Kanske inte riktigt lik skoj som tennis, men det kan bero på att jag inte fått in tekniken och tänket på padel-banan än vilket gör att det inte blir så långa bollar.

Padel är en social sport som alltid spelas som dubbel. Banan är liten vilket gör att man kommer nära varandra och det öppnar upp för många skratt och en del skämtsamma gliringar mellan lagen. Perfekt aktiv lek för familjer, vänner eller kollegor. Varför inte som after workout?

I Sverige byggs det padel-banor för fullt, just eftersom sporten skapat så stort intresse senaste året är det svårt att få tid på de banor som finns. Padel är definitivt en av årets stora träningstrender!

Fakta om padel:

  • Spelas som dubbel
  • Banan ser ut som en mindre tennisplan, med glasväggar bakom där bollen även får studsa
  • Räkningen sker på samma sätt som tennis
  • De rackets som används är mindre en tennisrackets, ganska stumma och ser nästan ut som ett leksaksracket (lite beachleks-känsla över det hela)
  • Det gäller att tänka smart och lära sig hur bollen studsar och använda olika hastigheter på slagen, hitta de tuffa vinklarna, för att bli som allra bäst.

Mitt tips! TESTA!

Jag och min Padel-partner Daniel.

Jag och min Padel-partner Daniel.

LOADING..