Långpass på vintern – tips till löpningen

Magiskt vackert.

Magiskt vackert.

Denna vecka är Glenn i Riga och dömer VM i innebandy, därför får jag anpassa min planering från mina vanliga rutiner. Vanligtvis vet ni att jag tränar tidigt på morgonen, ofta innan övriga familjen har vaknat. Nu har jag istället myst med barnen på morgonen och efter en vilodag från träning igår var jag superpepp att ge mig ut på en löprunda efter morgonens skol- och förskole-lämning.

Detta morgonljus. Får aldrig nog!

Detta morgonljus. Får aldrig nog!

Att springa någon timme senare på morgonen gör att jag slipper springa i mörker och idag möttes jag av magiskt morgonljus. Så fantastiskt! Är tacksam över min kropp som ville ta med mig på en dryga 14 kilometers löpning genom Stockholm samt ett varv runt Djurgårdsbrunnskanalen. Perfekt att slå ihop träning med cirka 90 minuters tanketid där jag får bearbeta idéer, frågor och funderingar. Minst lika viktigt jobb som att efteråt sätta sig vid datorn och använda sig av det jag tänkt ut under rundan.

Lycka i ögonen mitt under långpasset.

Lycka i ögonen mitt under långpasset.

Älskar Stockholm!

Älskar Stockholm!

Har gjort det mysigt på mitt hemmakontor idag. Har julmusik i bakgrunden, dricker en kopp kaffe och fikar på hembakt pepparkaka och lussekatt. Älskar julmyset!

För dig som vill ut och springa:

 • Använd skor med grövre sula, det är halt på vissa ställen … men om du precis som jag springer mitt i stan är det rätt torrt och halkfritt.
 • Se till att kläderna täcker fotlederna (jag har långa ben och får ofta en glipa under tightsen, då kompenserar jag med högre strumpor).
 • Glöm inte vantar och mössa, samt ha en tröja eller jacka som går upp lite i halsen.
 • Använd många reflexer om du springer i mörker, nu finns många kläder med reflexer på sig.
 • Klä dig lager-på-lager.
 • Njut av den friska luften!
Lussefika efter långpass.

Lussefika efter långpass.

 1. Annika skriver:

  Helt klart är det så sparkibaken! Man klarar allt efter det loppet. Ett regn stoppar självklart inte mig heller från att ge mig ut.

 2. Annika skriver:

  sparkibaken, jag sprang maran 2015 och efter det blev jag, tvärtom, allergisk mot regn. Jag missbedömde hur kallt det är att lunka runt i flera timmar och jag frös så jag var blå om läpparna i mina genomblöta kläder. Ett milt sommarregn är undantaget. :-)

  1. Samma lopp som jag sprang :-) håller med om att det var fruktansvärt. Men för mig blev effekten att ”klarar jag det här klarar jag lite regn under en vanlig löprunda”. Så för mig blev det ändå positivt i slutändan.

 3. Annika skriver:

  Jag trodde att jag skulle sky vinterlöpning, men det visade sig funka utmärkt för mig. Undviker skog och park i mörker, men Vasastan och Kungsholmen på kvällstid är utmärkt.

  1. Visst är det härligt bara man kommer över den där gränsen. Jag har även lärt mig älska att springa i regn efter att ha sprungit en hel mara i dåligt väder. Då lärde jag mig att det fanns en tjusning med regnet med :-)

Comments are closed.

LOADING..