Test av Tinitell – armbandsmobil för barn

Charles får lära sig hur Tinitell fungerar innan vi klär på oss för att gå ut.

Charles får lära sig hur Tinitell fungerar innan vi klär på oss för att gå ut.

Charles har länge tjatat om en egen mobil – vilket jag tycker han är alldeles för ung för! Nu har vi dock testat en variant av en telefon, kanske inte riktigt vad han hade tänkt. Han ville ju mest ha mobilen för att spela på och se videoklipp med. Men som mamma vill jag kunna komma i kontakt med honom. Än så länge håller han sig rätt nära när vi är ute i lekparker eller friluftsområden, men visst är det bra att kunna ringa om han behöver hjälp.

En ny svensk uppfinning på marknaden är Tinitell. En armbandstelefon som är kopplad till min mobil. Genom en knapptryckning kan han ringa till mig och han kan svara om jag ringer. Dessutom ser jag via GPS-funktionen var han befinner sig. Bäst är att det är kopplat mellan oss, andra kan inte se hans position, han kan inte ringa vem som helst och ingen annan än jag (eller andra vi lägger till) kan ringa till honom.

Test av Tinitell

Test av Tinitell

Barn leker allt mer inomhus och vi föräldrar vågar många gånger inte släppa ut barnen för att leka som förr om åren. Samhället är annorlunda. Och utomhus rör vi på oss mest, vi kan leka med kompisar och röra oss över stora ytor. Så allt som främjar och underlättar för säkrare utomhusaktivitet tycker jag är bra. Även om man aldrig får släppa det viktiga överseendet. Men att barnet enkelt kan ringa tror jag är en bra sak, även om man tycker barnet är för ungt för att ha en egen mobil.

Och Charles hälsar att han tycker telefonen på armen är cool, även om det inte är något han kommer ha på sig dagligen är det skoj att testa vid utflykter och när han är hos barnvakter. För Charles är det även häftigt att ha något på armen som lillasyster inte har och han får känna sig ”stor”.

Spännande med en ny teknisk pryl!

Spännande med en ny teknisk pryl!

LOADING..