Njut av frukostmys i jul!

Oavsett om du är utomlands eller firar jul hemma, njut av extra långa frukostar vid tillfälle. Många gånger stressar vi igång dagen, men att pausa och verkligen känna smaken på maten är viktigt.

På semester blir det gärna långa frukostar vilket jag älskar, frukost är det godaste målet enligt mig. Jag skulle lätt kunna äta mackor, god gröt eller yoghurt med smakrik topping flera gånger om dagen. Här i Thailand blir det oftast lugn start på dagen. Barnen väcker mig innan soluppgång, då brygger jag en kopp kaffe och låter dagen bli ljus. Någon timme senare laddar mormor med frukost i köket som vi bär ut och äter på deras altan på 31:a våningen samtidigt som vi ser nattens fiskebåtar puttra in mot strand. Har jag tur blir det också en och annan puss!

Min godaste frukostbricka här i Thailand.

Min godaste frukostbricka här i Thailand.

En timme senare blir det bad i poolen – ibland något senare om jag pressar in ett träningspass däremellan.

Vissa dagar blir det dock frukost i mörkret, det är när jag och morfar åker iväg och spelar golf. Då tee:ar vi gärna upp innan temperaturen blir allt för varm. Idag hann vi med 18 hål och var tillbaka hos resten av familjen strax efter tio på förmiddagen.

Frukostmys!

Frukostmys!

Min uppmaning till er är i alla fall att njuta extra av frukosten i jul. Pausa. Andas. Njuta. Vara tacksam över det som är och det som kommer. Reflektera över det som varit och se fram emot nästa år.

Morgonsol på altanen.

Morgonsol på altanen.

LOADING..