Min ätstörning

Jag har som ni vet tidigare varit sjuk i en ätstörning. Nu är jag frisk sedan många år och viger mycket av min tid att inspirera andra till hälsa och att VÅGA bli friska. Genom mina olika sociala kanaler, flera av mina böcker samt genom mitt arbete i Frisk & Fri - riksföreningen mot ätstörningar.

Genom åren har jag gjort många intervjuer om min resa från sjuk till frisk. Och jag berättar gärna, för ju fler det når desto fler tror jag kan så ett litet frö till att bli frisk. Ätstörningar är extremt vanligt – 100 000 svenskar räknas ha en diagnostiserbar ätstörning, sedan är mörkertalet över människor som mår dåligt över mat, träning och sin kropp enormt.

Jag var nyligen med i tidningen Femina i en stor intervju, för er som missade det finns hela intervjun nu ute på nätet. Och för den som blir mer nyfiken finns mina böcker Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild och Jätteviktig – att må bra efter en ätstörning.

Det är värt att bli frisk. Foto: Jane Haglund

Det är värt att bli frisk. Foto: Jane Haglund

 1. Jag har läst dina böcker och följt din blogg länge, såå inspirerande är du!
  Tack för att du delar med dig av din historia och dina erfarenheter ❤
  Jag har själv 20 års ätstörningar i bagaget, men är idag frisk och fri 😃
  Som du säger är det verkligen värt att bli frisk 👏👏

  Jag skulle gärna vilja hjälpa andra, dela med mig av mina erfarenheter på något sätt..
  Har du några tips på hur jag kan gå tillväga? 🤔

  Ha en fin dag ❤

  1. Absolut Linda. Frisk & Fri behöver ofta nya volontärer, hör av dig dit. Annars finns också Tjejzonen som hjälper många. :-)

Comments are closed.

LOADING..