Build’n Burn – test av SATS stora nyhet

Den högintensiva trenden har varit het ett par år. Nu lanserar SATS sitt senaste koncept - Build´n Burn - där små grupper coachas till högintensiv träning med både styrka och flås. Jag testade nyheten under en pressträff tidigare idag.

Build'n burn på SATS. Jag ror fokuserat.

Build’n burn på SATS. Jag ror fokuserat.

Build’n Burn består av olika stationer, vi sprang, jobbade i TRX, rodde samt körde styrkeövning på golv med hantlar. Allt skedde i 45 sekunders intervaller med 15 sekunders vila. Fyra varv per station innan man bytte. Och efter ett varv blev det ytterligare ett varv.

Träna efter din puls

Samtidigt som vi tränade kunde vi följa vår puls uppe på en stor skärm då alla som är med utrustas med pulsband. Efter träningen får medlemmen sin data mejlad till sig, och även coachen får hela gruppens resultat. Detta för att alla ska kunna följa sina resultat och se framsteg och få ytterligare drivkraft att komma tillbaka och träna.

Hela träningsgänget!

Hela träningsgänget!

Träna Build’n Burn

Nytt på SATS efter årsskiftet är att medlemmar betalar för vad de vill använda på centren, och slipper betala för sådant de inter utnyttjar. Därför kostar korten olika om man vill träna gruppträning eller endast i gymmet. För att träna nyheten Build’n Burn köper man som medlem till tjänsten. Och jag tror det kan bli populärt för 45 minuter träning gick snabbt förbi, det blev härlig teamkänsla och kroppen blev rejält trött.

Högintensiv intervallträning.

Högintensiv intervallträning.

Roligt koncept där den individuella prestationen är lika viktig som att peppa lagkamraterna och ge varandra energi.

Bra teamkänsla peppar under träningen!

Bra teamkänsla peppar under träningen!

 1. Anna skriver:

  ”Burn” syftar till kaloriförbränning, fräscht att anspela på det. I övrigt verkar det som ett jättekul pass.

  1. Ja, det blir lite som löpsedlarna som ska locka … men som du säger, innehållet i passet är kanon

 2. Verkar grymt kul och bra! Hoppas det så småningom kommer till de Sats jag tränar på…. Kram!

 3. Annika skriver:

  Då blir det samma för mig då gissar jag. Haft mitt medlemskap i 4 år. Inte fått någon information om ändringar eller dylikt och inget denna nya tr’äningsform heller för den delen. Sats är ju dyrare än många andra ställen redan nu så jag kan inte lägga på några 200% på avgiften.

  1. Jag är inte rätt person att svara på detta, prata med de i receptionen som har koll och bättre kan svara på frågorna om medlemskap :-)

 4. Maria skriver:

  Build ‘n burn är säkert jätteroligt. Tyvärr kan man inte som gammal medlem lägga till det till sitt medlemskap utan måste byta till det nya medlemskapet. Det nya är alldeles för dyrt jämfört med mitt gamla som jag haft i 15 år. Om jag skulle byta och välja alla de delar jag nu har och dessutom lägga till Build ‘n burn skulle mitt medlemspris öka MED 200%!!! Helt orimligt alltså.

  1. Tråkigt att höra. Jag har inte full koll på de olika avtalen, förstår att det blir en stor förändring om du haft kortet i 15 år, men 200 procent är rätt mycket … hoppas du ändå hittar bra och roliga träningsalternativ för dig.

Comments are closed.

LOADING..