Spaghetti rosso med gyllene kyckling

Veckans matutmaning fortsätter. Denna vecka testlagade jag spaghetti rosso med gyllene kyckling och grillat grönt från boken Supermat för familjer av Jamie Oliver.

Spaghetti rosso med gyllene kyckling och grillat grönt.

Spaghetti rosso med gyllene kyckling och grillat grönt.

Jag älskar att vi här hemma har kommit igång med mer varierad matlagning och inte enbart kör på våra gamla klassiker. Det är gott med variation, och gårdagens spaghetti rosso var smakrik och riktigt god. Slutresultatet blev som vanligt en mix av receptet jag utgick ifrån och mina egna utsvävningar i köket. Här är receptet så som jag lagade maten, originalet finns i Supermat för familjer:

Spaghetti rosso med gyllene kyckling och grillat grönt

1 knippe salladslök
1 påse sockerärtor
1 knippe grön sparris
3 kycklingfiléer
olivolja
5 vitlöksklyftor
1 citron
spaghetti
8 soltorkade tomater i olja
en burk inlagda paprikor
½ tsk chiliflakes
färst basilika

Skiva salladslök, sockerärtor och sparris till önskad storlek. Häll en skvätt olivolja i en panna och fräs grönsakerna mjuka. Salta och peppra. Lyft ur grönsakerna och ställ åt sidan. Krossa fyra vitlöksklyftor och hyvla av skalet från citronen. Massera in vitlök, olja och citron på kycklingen och lägg sedan i den varma pannan. Salta och peppra. Stek i cirka åtta minuter och häll tillbaka grönsakerna.

Kyckling som får smak av citronzest och vitlök.

Kyckling som får smak av citronzest och vitlök.

Koka upp pastavattnet och tillaga pastan.

Skala den sista vitlöken och lägg i en matberedare tillsammans med tomaterna, paprika, chiliflakes och ett par blad basilika. Kör till en slät sås. Smaka av.

Häll såsen på kycklingen och vänd runt så att den blir varm. Servera med pastan.

God vardagsmat med mycket smak.

God vardagsmat med mycket smak.

BETYG: jag och Glenn älskade maten. Fortfarande har jag svårt att få mina barn att våga sig på att testa nytt … på skolan och förskolan vet jag att de äter det som serveras och jag hoppas att det snart ska släppa här hemma med. Gör mitt bästa för att involvera barnen i matlagning och i beslut om vad vi ska äta, men det är inte alltid lätt i praktiken …

LOADING..