5 frukosttrender från Los Angeles

Äter du samma typ av frukost varje dag? Då tillhör du majoriteten, för vi är många som oftast äter likadan mat morgon efter morgon. Men frukost är riktigt hett och här kommer 5 frukosttrender från Los Angeles.

Idag startade jag med fil toppat med Risentas nya granola med smak av choklad och kokos.

Idag startade jag med fil toppat med Risentas nya granola med smak av choklad och kokos.

I veckan bjöd Risenta in ett gäng bloggare till frukost för att få smaka deras nya müsli- och granolaprodukter samt ge en trendspaning från Los Angeles. Som stor frukostälskare är jag förtjust i trenden att frukost numera går att äta likväl till lunch eller middag och att allt fler brunchinspirerade ställen öppnar upp här i Stockholm. I mitt kvarter öppnade för några månader sedan Greasy Spoon där det går att äta allt från amerikanska pannkakor till avokadotoast eller chiapudding. Och Pom & Flora några kvarter längre bort på Odengatan har konstant kö till kassan och det är alltid trångt vid deras bord. Frukosttrenden är glödhet! Och mycket av influenserna kommer från Los Angeles där dessa 5 trendspaningar snart kommer hit (eller redan är här):

 1. På krogen. Vi äter allt mer frukost utanför hemmet (som i exemplen ovan). Gärna olika äggbaserade rätter, eller alternativ till den vanliga yoghurten som cashewkräm, acaibowls, och chiapudding. Det ska vara hälsosamt men samtidigt ”gottigt” och det toppas med jordnötssmör, lönnsirap eller choklad. Och det går att äta frukost vid de flesta tider på dygnet.
 2. Kefir. Vanlig yoghurt byts ut mot kefir och produkter med bra bakterier för magen. Vi vill att vår mat ska göra nytta.
 3. Alternativ mjölk. Mjölk kommer inte längre enbart från kor, istället dricker vi dryck gjord på havre, kokos, cashew, soja, hasselnöt eller ris.
 4. Gröt/hot cereal/overnight oats. Kall eller varm gröt syns allt mer. Och den traditionella havregrynsgröten får konkurrens. Vi kan göra våfflor på gröt, det går att köpa gröt färdigportionerat och i squeezeförpackningar. Precis som i punkt ett gottar vi till det med toppings som lönnsirap, olika kryddor och choklad.
 5. On the go. När vi inte hinner sitta ner och äta frukost i lugn och ro vill vi ha ett alternativ till den gamla ostfrallan. Nu finns allt mer veganska, glutenfria produkter. Och för att det ska gå snabbt bör man som konsument även enkelt se vad produkten innehåller med tydliga och korta ingredienslförteckningar.

Nu till min fråga: vad äter du vanligtvis till frukost?

Frukostbufféer är det bästa!

Frukostbufféer är det bästa!

Mysig och inspirerande frukost med Risenta.

Mysig och inspirerande frukost med Risenta.

 1. Flisan skriver:

  Till vardags, fruktsallad med passionsfrukt youghurt and müsli.
  Till helgen, kokt ägg, mackor, croissanter, våfflor – det varierar!
  Älskar frukost, hotellfrukost är bland det bästa jag vet.

 2. Jag bakar scones i 9 fall av 10 😂

  1. Wow. Imponerande :-) Blev förresten så sugen när jag läste din kommentar att jag själv bakade scones igår. Så gott!

 3. Härligt att tänka till på frukosten! Själv blir det oftast ägg i olika former eller yoghurt med nötter.

  1. Smidiga och goda val. Mums!

Comments are closed.

LOADING..