En halvmara inför maran

Långpass genom Stockholm och runt Djurgården startade min lördag. Det blev en halvmara på 21 km i prattempo tillsammans med min vän Anna. Perfekt träningspass inför London Marathon som jag springer om en dryg månad.

Ut på en brygga för bra bild ... och i bakgrunden skymtar mina föräldrars båt.

Ut på en brygga för bra bild … och i bakgrunden skymtar mina föräldrars båt. Längtar till sommaren!

Även om jag var trött när väckarklockan ringde tidigt var det med pigga ben jag gav mig ut efter en kopp kaffe, ett glas vatten och en smörgås för att möta upp min vän och springpartner Anna längst med Valhallavägen. Ofta är det så, att även om kroppen inte är värst sugen när den ligger och gosar under täcket hinner motivationen ifatt när det väl är dags att ge sig ut.

Idag blev det en dryg halvmara vi avverkade. Vi höll ett skönt tempo så att vi kunde prata de två timmar vi sprang. För lika viktig som träningen är, lika viktigt är det för oss att umgås. Det ger minst lika mycket som träningspasset i sig. Vi är båda mammor med tusen järn i elden, då kan det vara härligt att kombinera träningstid med samtal och gemensam reflektion över ämnen som intresserar oss och utmaningar och glädjeämnen i vardagen.

London Marathon närmar sig även om det fortfarande är över en månad kvar, loppet går 23 april. Det är bra att få in några längre rundor i kroppen och dagens träning var definitivt bra uppladdning för att vänja kroppen vid längre sträckors löpning på asfalt.

Väl hemma pirrade det i vaderna, men en resorb och ett extra glas vatten lugnade kroppen innan dusch och lång frukost med familjen.

Träning är roligare tillsammans.

Träning är roligare tillsammans.

Spring, spring.

Spring, spring.

  1. Inspirerande! Vilken tid stack ni ut? Hur brukar du planera för att hinna med långpass och familj m.m, Jag upplever att det kan vara svårt att få till passen som är längre än 45-60 min…

    1. Hej, tack för en bra fråga. Tror att många undrar, så jag lyfter in frågan som ett inlägg idag.

  2. Tack för en fantastiskt härlig start på helgen! Tassa runt och prata om livet medan stan vaknar till liv. Din mara kommer gå galant.

    Kram och fortsatt skön helg nu vännen <3

Comments are closed.

LOADING..