Vegetarisk tacopaj

Sugen på att variera den vanliga middagen med fredagstacos? Här kommer recept på godaste tacopajen. Vegetarisk är den dessutom!

Vegetarisk tacopaj.

Vegetarisk tacopaj.

Jag fick hemskickat ingredienser och recept på en vegetarisk tacopaj från Quorn, och nu har jag provlagat. Alltså så gott! Jag har typ aldrig ätit tacopaj då jag inte äter kött, men nu lagade jag en egen vegetarisk variant och oj, det blev en ny favorit. Perfekt för mig som älskar taco – och som älskar paj. Två favoriter i ett.

Som vanligt anpassade jag receptet efter egen smak, pajskalet skulle egentligen enbart lagas med vetemjöl, smör och salt. Men eftersom jag gillar havregryn i pajskal tillsatte jag det, samt rågmjöl. Och så tog jag tre ägg eftersom mina ägg var väldigt små … Våga vara kreativ och laga din variant. Här är receptet:

Vegetarisk tacopaj

Pajdeg:
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 msk vatten

Fyllning:
400-600 g quornfärs
30 g tacokrydda
2-3 ägg
2 dl mjölk
150 g körsbärstomater
1½ dl riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Fräs färsen med tacomixen tills det fått färg. Ta gärna i en skvätt vatten. Häll över i pajskalet.

Blanda ägg och mjölk. Häll över pajen och toppa med ost och körsbärstomater. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills osten är gyllenbrun.

Servera med sallad och eventuellt en klick guacamole.

Så gott till fredagsmyset.

Så gott till fredagsmyset.

    1. Rekommenderas! Till och med maken som är tveksam till alternativ som vill likna kött höll med om att det var supergott.

Comments are closed.

LOADING..