Springa med musik – eller utan?

Under ett maraton vill jag vara närvarande, särskilt när det är ett citylopp med mycket energi från åskådare. Samtidigt ... ett maraton är långt och det tar tid, att få pepp från musik kan hjälpa mig stundtals. Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska springa med musik eller inte och har äntligen hittat bästa lösningen!

AfterShokz Trekz Titanium sitter framför öronen.

AfterShokz Trekz Titanium sitter framför öronen.

Jag springer nästan alltid med något att lyssna på, vid långpass och morgonjoggar är det ofta en podd. Och när jag springer med mer tempo väljer jag en peppig spellista i Spotify. Under tävlingar har jag blandat. Vid millopp springer jag oftast utan musik, särskilt när det är välarrangerade lopp där mycket händer längst banan, som Tjejmilen. Vid lugnare lopp (alltså energimässigt), som Hässelbyloppet, behöver jag musik.

Nyligen började jag springa med ett par nya hörlurar som jag fick hem för att testa, AfterShokz Wireless Trekz Titanium. En ny typ av lur som man inte stoppar in i öronen, eller sätter på, utan du fäster dem precis framför örat. Detta gör att du både hör musiken och hör alla ljud runtomkring. Känns optimalt under en springtur i city, i skogen där du vill höra om någon närmar sig eller under ett maraton när du vill höra publiken lika mycket som musiken. Därför planerar jag att köra med dessa lurar på söndagens lopp. Batteriet räcker i sex timmar, så jag har saftig marginal om jag ser till att ladda upp dem innan loppet.

Nu ska jag bara komponera den peppigaste spellistan också som ger mig extra kraft. Väljer gärna längre låtar och remixer, och ni som går på mina cykelklasser vet att jag älskar ballader som de har ökat tempot och energin i. Underbart! Tänker springa till allt från Hallelujah till On my own.

AfterShokz Trekz Titanium sitter framför öronen.

AfterShokz Trekz Titanium sitter framför öronen.

LOADING..