Tjejmilen i New York – Mini10K 2017

NYRR Mini10K, New Yorks Tjejmilen var ett hett och roligt lopp. Och nu har jag ytterligare en upplevelse i bagaget.

Strax innan start, vackra Central Park.

Strax innan start, vackra Central Park.

NYRR Mini10K, även känt i svenska kretsar som New Yorks svar på Tjejmilen, var lika underbart som jag mindes det. Detta var tredje gången som jag sprang loppet i Central Park, denna gång tillsammans med 10 000 andra tjejer i alla åldrar. Och runt en tiondel är väl svenskar … det är otroligt många svenskar som springer loppet i alla fall. Riktigt härligt.

Ben och fötter redo för löpning.

Ben och fötter redo för löpning.

Älskar mina skor från ASICS Stockholm Marathon.

Älskar mina skor från ASICS Stockholm Marathon.

Jag startade ganska långt bak, hamnade i startgrupp I, så de första fem kilometrarna var trixiga, särskilt som en hel del gick ända från start och många sprang flera i bredd. Men men, jag tog mig framåt och njöt av den böljande vägen som gick nerför och uppför om vartannat. Kroppen kändes pigg och jag hamnade i ett bra flyt. Svetten rann och trots att starten gick klockan åtta på morgonen var det otroligt hett. När jag närmade mig mål ökade jag farten och de sista två hundra metrarna såg jag till att spurta för att sedan korsa mållinjen med armarna över huvudet. Tiden landade på 52:30 vilket jag är nöjd med. Var bra länge sedan jag sprang ett milslopp, har mest haft fokus på maror sista tiden. Nu var det roligt att testa ett kortare och intensivare lopp. Jag hoppas att jag snart får möjlighet att springa i New York igen. Och alla ni i Sverige, passa på att springa Tjejmilen i Stockholm 2 september. Jag kommer garanterat vara på plats och heja fram er.

Strax efter starten.

Strax efter starten.

Mitt i loppet.

Mitt i loppet.

Löparoutfit: skor, topp och korta tights från Asics, kompressionsstrumpor Craft, klocka Suunto Spartan Wrist HR.

Så glad, cirka 2 km kvar till mål.

Så glad, cirka 2 km kvar till mål.

Svettig efter målgång.

Svettig efter målgång.

Efter loppet kunde man stretcha och mjuka upp kroppen med foamrollers.

Efter loppet kunde man stretcha och mjuka upp kroppen med foamrollers.

Min medalj!

Min medalj!

Segerhopp i Central Park, i bakgrunden ser ni mannen som är ansvarig för loppet.

Segerhopp i Central Park, i bakgrunden ser ni mannen som är ansvarig för loppet.

LOADING..