Shaved Ice Cream

Glass kommer i alla möjliga former och i New York testade jag en (för mig) ny variant - shaved ice cream.

Shaved ice cream på Snowdays.

Shaved ice cream på Snowdays.

Inne på Snowdays i New York testade jag shaved ice cream. En glass som från början såg ut som ett stort isblock men som i en maskin blev hyvlad ner i skålen. Sedan var det bara att toppa med någon av de många olika toppings som fanns. Amerikanarna är bra på att toppa sina glassar med allt från kakor till müsli, bär och godis.

Tillverkning av glassbeställningar.

Tillverkning av glassbeställningar.

Jag valde kokosglass och toppade med chocolate chips samt salt kolasås. Jag tog den minsta varianten, och som ni ser på bilden var det inte en liten portion glass. Om det är något jag inte förstår med USA är det varför de tror att större är bättre? När man går på bio är det enorma hinkar med popcorn och köper man glass får man så att det räcker till ett helt sällskap … jag gillar inte att slänga mat, men mitt sug var dämpat och tillfredsställt efter halva min glass.

De är bra på toppings i USA.

De är bra på toppings i USA.

Den hyvlade glassen smälte i munnen och det blev en perfekt kombination med den salta såsen, de mörka chokladbitarna och den söta glassen. Så gott!

Mums!

Mums!

Snowdays.

Snowdays.

LOADING..