STHLM 10 – Stockholms hetaste mil

STHLM 10 bjöd på löparfest runt Riddarfjärden!

Starka löpare i sommarkvällen.

Starka löpare i sommarkvällen.

Igår kväll slingrade sig en lila orm av löpare runt Riddarfjärden när loppet STHLM 10 gick av stapeln. STHLM 10 ingår i serien STHLM Challenge bestående av fyra lopp (STHLM Trail Run, STHLM 10, STHLM Urban Trail och STHLM Above/Below). Själv sprang jag inte loppet, men då jag har äran att arbeta med loppets sociala kanaler fick jag vara på plats och uppleva energin och glädjen.

Hoppas alla nådde sina uppsatta mål.

Hoppas alla nådde sina uppsatta mål.

Först ut att starta var SM-milen och de supersnabba löparna som var först i mål sprang på 30:01 (herrar) och 34:49 (damer). Men för de allra flesta i STHLM 10 handlade det inte enbart om att springa snabbt, en minst lika viktig målsättning under loppet var att njuta, ha skoj tillsammans med kollegor och vänner och att få uppleva Stockholm en vacker sommarkväll.

Ssideline City Run Club peppade fram löparna mot målet.

Ssideline City Run Club peppade fram löparna mot målet.

Efter målgång blev det grillning och After Run i Rålambshovsparken där det även gick att spela kubb, jätteplockepinn och testa att gå på Slack Line – en 25 m lång lina.

Hur härligt är det inte att spendera varma kvällar utomhus? Det är lätt att slänga sig i soffan och glo på teve efter en arbetsdag, men att ge sig ut i naturen eller staden ger så mycket mer energi. Tur att man kan variera sig. Nu ser jag fram emot sommarveckor med många stunder utomhus tillsammans med familj och vänner. Allt från att äta gott till att göra aktiva lekar och träning tillsammans! En av fördelarna med sommaren är just att dygnet känns så mycket längre, även om det finns risk att sömnen bortprioriteras ibland … men så gör ju solljuset oss piggare också!

Med såpbubblor blir det mesta kul!

Med såpbubblor blir det mesta kul!

Det behöver inte vara så komplicerat:

–          Bestäm tid med vänner

–          Införskaffa ett roligt spel, som kubb, krocket eller brännboll eller kör ett roligt träningspass ihop

–          Ta med en picknickfilt och något gott att äta och dricka

–          Ut och njut!

LOADING..