Plogga – nya träningstrenden?!

Plogga = springa och plocka skräp. Ja, varför inte? Bra både för hälsan och miljön.

Underbar morgonlöpning i Stockholm.

Underbar morgonlöpning i Stockholm. Längst stadens gator finns ibland en hel del skräp på morgnarna, ofta sådant som skator och annat har dragit fram.

Lyssnade på detta intressanta inslag i Sveriges Radio om att plogga, alltså jogga och samtidigt samla ihop skräp. Kanske inte det bästa om man ska köra ett tufft pass, men visst är det en fin tanke och handling under längre och lugnare pass. Problemet är bara var man ska göra av allt man hittar, det är ofta ont om papperskorgar … eller så får det bli intervaller mellan skräpet och närmsta papperskorg. Kanske blir riktigt effektivt?

  1. Fanny skriver:

    Smart idé! Jag bor ganska lantligt så varje gång jag är ute på långpromenad finner jag otroligt mycket burkar längst vägen som jag plockar, burkarna ger jag till lillasyster på 6år sen :-)

    Tänkte fråga dig, jag födde barn den 28 Maj och är såå himla tränibgssugen. Vill ta mig till gymmet för att gå på gångbandet och träna lite styrka i armar och ben iallafall. Det borde väl gå bra eller bör jag vänta? Magen kanske man inte ska träna än? Behöver verkligen tips, fick sluta träna i februari pågrund av svår foglossning men nu känns allt bra igen.

    Tack för bra blogg!

    1. Hej Fanny, tack för din fråga. Jag svarar på den i ett inlägg idag då fler troligen är intresserade av svaret, så läs där :-)

Comments are closed.

LOADING..