Tack för allt och farväl

Efter tio år som bloggare och närmare tre år här på Amelia är det dags för mig att gå vidare. Jag har trivts så otroligt bra med alla fantastiska personer som arbetar på Amelia. Men allt har ett slut (fast snöret har ju två) och nu är det dags för mig att flytta vidare. Eller rättare sagt – jag flyttar hem. Hoppas ni vill följa med mig –  från och med idag bloggar jag på underbaraclaras.se. 

LOADING..

r036A6939

Åh vilken härlig helg jag haft. Jakob har varit borta på yogakurs så jag har passat på att ha min bästis Elina på besök. Barnen sov hos sin farmor så vi fick vara tillsammans och prata i 24 timmar. Ljuvligheter. Jag är lite hes idag.

r036A6906

Trots sol och ganska sköna grader känns det höstigt i luften. Jag plockar svampar, rönnbär och lingon på skogspromenaderna och det känns plötsligt roligare att dekorera med kvistar än rabattens sista rosor och snittblommor.

r036A6950

Har ni förresten sett vilken härlig stol jag fyndade på loppis i sommar? Perfekta cremegula färgen.

r036A6836

När vi ses äter vi alltid massa sushi. Köper den största familjesushin – fast delar den på två personer.

r036A6889

Vi har promenerat, pratat, promenerat igen och hetsätit onyttiga saker. Och när jag vaknade imorse, strax efter nio gjorde jag frukost på grejer från gården.

r036A6872

Jakobs surdegsbröd, våra grönsaker, smoothie på våra bär och lite annat smått och gott. Nu har småttingarna kommit hem från farmor och jag  känner mig sockerbakfull och väldigt trött men glad över en kompishelg där sommarens alla händelser har debriefats i detalj.

 1. Den kan mycket väl vara handbroderad! Det var, och är till viss del fortfarande, vanligt att köpa antingen färdigritade dukar där en sedan broderade i, eller mönster som en ritade på tyg och gjorde en duk av. Det gick att köpa färdiga kit med garn också så det är inte konstigt om den har exakt samma mönster och färger men ändå är handbroderad 🙂

 2. hej
  kan du inte lägga ut en stor bild på den broderade duken (där du har smultron och en blå kopp)? jag TROR att jag har en likadan – och jag trodde att den var handbroderad…

 3. Ett ljuvligt dygn, men som jag konstaterat, cirka ett till två dygn för lite… Älskar dig!

Comments are closed.

LOADING..

Öliv

höga kusten 036A9836

Igår kväll kom vi hem efter några fantastiska dagar vid Höga kustens pärla Trysunda. Har har jag varit många somrar sedan jag och Jakob blev ihop och Jakob har varit här ända sedan han var liten. De brukar bo i en liten stuga vid en egen vik, utan varken el eller vatten. På fredagen tog vi båten ut

r036A9726

Väntade peppade vid hamninloppet

höga kusten 036A9800

Sedan fönade vi håret i blåsten och njöt av värmen. Vet nog ingen plats vackrare än höga kusten!

trysunda 036A9936

Så kom vi iland och blev mottagna av Jakobs mamma och hennes väninnor som också bor där i stugan. Så otroligt sött gammalt fiskeläger!

trysunda fiskeläger 036A0382

På ön finns inga bilar men avstånden är korta så man kan gå överallt.

kapell trysunda 036A9947

Älskar det lilla kapellet

trysunda kapell 036A0392

Med väggmålningar direkt på timmerstommen

r036A0066

När vi gått hela vägen till stugan kastade ungarna kläderna och badade i kvällssolen

trysunda 036A0079

Jag nöjde mig med att doppa fötterna

trysunda rödskaten 036A0230

Sedan satt vi uppe sent och pratade och drack kaffe och beundrade utsikten.

r036A0254

Bertil och Folke vaknade tidigt morgonen därpå och mumsade blåbär till frukost

trysunda 036A0734

Fint gammalt kök med soliga luckor

björnviken trysunda 036A0271

Jag tog en promenad till den stora stranden Björnviken där jag fick vara helt själv.

höga kusten trysunda 036A0839

Fint så det gör ont nästan

r036A0304

Sedan slöt resten upp och vi badade och pratade och plockade ännu mer blåbär.

storviken höga kusten 036A0465

Sedan gick vi ner till Storviken och beundrade de runda stenarna i tusental

storviken höga kusten 036A0639

Jamen bara titta!

höga kusten 036A0854

Så småningom gick vi tillbaka över ön, hem till stugan och åt…

surströmming 036A0785

Surströmming! Bland det godaste jag vet. Tryckte i mig sex hela klämmor.

höga kusten storviken 036A0523

På söndagen fortsatte vi bada, promenera och umgås. Typiskt semesternonsens och hade inte den minsta lust att lämna ön och åka hem igen. Men det fick vi göra ändå tillslut.

 1. Åh, den bilden där barnen äter blåbärs-frukost, den är underbar! Och stenarna…jag älskar sådana stenar. Vilket smultronställe ni har hittat.

 2. Underbara foton! Önskar alla skulle få njuta av hav och strand på sommaren.
  /Moa
  Men ”fiskeläger”. Det heter fiskeläge!

 3. Vilka underbara bilder. Fantastisk pärla ni har äran att återkomma till. Sådana där dagar ger och berikar verkligen.

 4. Efter två dagar med intensiv blåst var vågorna enorma i Storviken idag. Vi satt i timmar på klipporna och bevakade skådespelet. När en känner krafterna vibrera i hallarna, hör dånet och stenarna som knapprar på stranden då känner en sig så otroligt levande. Välkommen tillbaka när som helst!

 5. Hej! Underbart att du har varigt på Trysunda. Jag bor i Ångermanland, på Sandslån. Du inspirerar en med din blogg. <3

 6. Hej, jag vill gärna veta lite mer om din utmattningsdeppression om du vill skriva… Hur det var? Hur du tog dig igenom det? Hur gör du för att klara vardagen efteråt?
  Tack.

 7. Så många somrar jag tillbringat på Trysunda! Uppväxt i övik och vi hade segelbåt. De röda klipporna är rapakivigranit, som finns ex på höga husten och åland (fick man lära sig i skolan i övik). storviken, vilket ställe. Min pappa förklarade för mig om tiden och vattnet, att stenarna nötts mot varandra under lång lång tid, och att det var därför de är runda. Det var så spännande.

 8. Hej CLARA!

  Det skulle vara intressant att höra hur du hanterar din mobil när du inte jobbar. Är den jämt med eller glöms den bort? Vad anser du om mobilanvändandet generellt? Tror du människor i allmänhet använder den alldeles för mycket med tanke på sociala medier? Blir vi mindre närvarande i livet? Går det ut över barnen? Eller är det helt enkelt så att mobilen bara är en del av livet idag, som varken är bra eller dåligt? Skulle gärna läsa dina tankar runt detta!

  Tack för fina texter och bilder.

  Med vänliga hälsningar

  Anki

 9. Jag gillar bâde Höga kusten och Västkusten. Höga kusten saluförs inte idag som en amerikansk promotion utan har behâllit mycket av mitt blyga och mysiga Sverige sett genom Clara. Fast det är kallt pâ vintern. Har jobbat för ett företag i Kramfors brrr

 10. Så snyggt! Påminner lite om Åland, röd granit mm. Härligt att dryga ut sommaren med så fina hegutflykter när man väl kommit igång med förskola och jobb.
  Den rödprickigaa, var har du hittat?

  1. Åh, visst gör det! Precis min tanke när jag såg bilderna, gud så man kan sakna sin gamla hemö, fast det inte ens är den på bilderna .

 11. världsmysigt! min sambos släkt bor i Norrland, i en yttepytte by mitt i ingenstans. Jag känner verkligen hur en skånebo som mig själv måste utforska norrland mer. (hoppas nu detta är norrland!?)

Comments are closed.

LOADING..