En vardag i bilder

I måndags försökte jag dokumentera en helt vanlig dag här hemma. Det gick sisådär men jag fick med litegrann i alla fall. När jag vaknat gick jag ut i solskenet och den knastriga snön med Melker i hälarna.

När jag kom in åt jag någon slags frukost. Är ju inte så förtjust i mat på morgonen så det blev bara några finncrisp. Och en chokladmuffins. För är det något som är gott på morgonen så är det i alla fall kakor och chipsen på botten av skålen från kvällen innan.

Sedan besvarade jag ett gäng mail och förberedde ett blogginlägg. Därefter var det dags att göra några pyssel till ett jobb med Panduro som kommer ut om några veckor. Älskar att pyssla på arbetstid och lyssna på podcast samtidigt. Just nu lyssnar jag på podden Undisclosed som handlar om samma rättsfall som Serial men som görs av tre jurister som går in djupare i historien för att försöka utröna vad som egentligen hände. Mycket intressant för alla som liksom mig inte kunde få nog av Serial.

När Bertil kom från förskolan fixade jag tjockpannkakor medan han byggde efter duploritningar

Det här är min mest inställsamma mat. Barnen älskar pannkakor och blåbärssylt.

När barnen somnat tog jag ett bad och gjorde en ayurvedisk oljemassage med sesamolja som jag fått av min vän Erica. Bra mot trötthet och värk och torr hud. Glömde såklart bort att fota så den här gamla bilden får symbolisera detta.

När Jakob kom hem från sina yogalektioner i stan drack vi te och åt choklad och surrade en stund innan vi gick och la oss. Komma i säng vid nio är min bästa grej just nu.

 1. Fina bilder! 🙂

 2. Marie skriver:

  Åh, berätta gärna om hur du gjorde massagen!!

 3. Hanna skriver:

  När du lyssnat klart på Undisclosed och känner att du fortfarande inte fått nog har jag ett tips till – Truth & justice. Behandlar Adnan-fallet från ett lite annat perspektiv. Han har faktiskt löst några av mysterierna som omgärdar fallet.

 4. Brita skriver:

  Chips kvar i skålen???!! Ha! Har aldrig hänt här. 😀

 5. Verkar jättemysigt och ugnspannkaka är ju så gott! Barn ska äta ordentligt så de orkar leka och utvecklas.

  Dock blev jag oerhört upprörd av en annan blogg som jag snubblade över när jag letade efter en inspirerande träningsblogg – Ida Warg. Jag såg ett inlägg där hon glatt rekommenderar en 14-åring att börja med proteinpulver och att bli vegetarian?!? Barnet tränar konståkning 10 tim/vecka. HUR kan någon komma på tanken att uppmuntra barn till detta?! För det första – hon borde uppmana barnet att prata med sina föräldrar och sin tränare om matupplägg och dieter. För det andra – hon borde inte rekommendera proteinpulver, som dessutom kostar ca 36kr/portion!! Vilken 14-åring har råd med det?? Är det ens lagligt att marknadsföra ett viss proteinpulver mot minderåriga?? Jag skrev ett långt inlägg och bad henne tänka om sitt råd till detta barn, men hon tog istället bort min kommentar. Konståkare tillhör dessutom en grupp som löper mycket högre risk att drabbas av anorexi. Jag informerade henne om detta också…Jag skulle vilja att alla går in på detta inlägg och uppmanar henne att ändra sin rekommendation: http://idawarg.se/2016/02/16/ar-jag-for-ung-for-proteinpulver-2/

  Dessa ungdomar – syns på kommentarerna att det är unga personer – är väldigt lättpåverkade och med den utseendehets som råder är hennes råd till dem otroligt riskabla. Jag blir väldigt upprörd när jag läser så otroligt ansvarslösa råd till barn!!

Comments are closed.

LOADING..