En vardag i bilder

I måndags försökte jag dokumentera en helt vanlig dag här hemma. Det gick sisådär men jag fick med litegrann i alla fall. När jag vaknat gick jag ut i solskenet och den knastriga snön med Melker i hälarna.

När jag kom in åt jag någon slags frukost. Är ju inte så förtjust i mat på morgonen så det blev bara några finncrisp. Och en chokladmuffins. För är det något som är gott på morgonen så är det i alla fall kakor och chipsen på botten av skålen från kvällen innan.

Sedan besvarade jag ett gäng mail och förberedde ett blogginlägg. Därefter var det dags att göra några pyssel till ett jobb med Panduro som kommer ut om några veckor. Älskar att pyssla på arbetstid och lyssna på podcast samtidigt. Just nu lyssnar jag på podden Undisclosed som handlar om samma rättsfall som Serial men som görs av tre jurister som går in djupare i historien för att försöka utröna vad som egentligen hände. Mycket intressant för alla som liksom mig inte kunde få nog av Serial.

När Bertil kom från förskolan fixade jag tjockpannkakor medan han byggde efter duploritningar

Det här är min mest inställsamma mat. Barnen älskar pannkakor och blåbärssylt.

När barnen somnat tog jag ett bad och gjorde en ayurvedisk oljemassage med sesamolja som jag fått av min vän Erica. Bra mot trötthet och värk och torr hud. Glömde såklart bort att fota så den här gamla bilden får symbolisera detta.

När Jakob kom hem från sina yogalektioner i stan drack vi te och åt choklad och surrade en stund innan vi gick och la oss. Komma i säng vid nio är min bästa grej just nu.

 1. När du lyssnat klart på Undisclosed och känner att du fortfarande inte fått nog har jag ett tips till – Truth & justice. Behandlar Adnan-fallet från ett lite annat perspektiv. Han har faktiskt löst några av mysterierna som omgärdar fallet.

 2. Verkar jättemysigt och ugnspannkaka är ju så gott! Barn ska äta ordentligt så de orkar leka och utvecklas.

  Dock blev jag oerhört upprörd av en annan blogg som jag snubblade över när jag letade efter en inspirerande träningsblogg – Ida Warg. Jag såg ett inlägg där hon glatt rekommenderar en 14-åring att börja med proteinpulver och att bli vegetarian?!? Barnet tränar konståkning 10 tim/vecka. HUR kan någon komma på tanken att uppmuntra barn till detta?! För det första – hon borde uppmana barnet att prata med sina föräldrar och sin tränare om matupplägg och dieter. För det andra – hon borde inte rekommendera proteinpulver, som dessutom kostar ca 36kr/portion!! Vilken 14-åring har råd med det?? Är det ens lagligt att marknadsföra ett viss proteinpulver mot minderåriga?? Jag skrev ett långt inlägg och bad henne tänka om sitt råd till detta barn, men hon tog istället bort min kommentar. Konståkare tillhör dessutom en grupp som löper mycket högre risk att drabbas av anorexi. Jag informerade henne om detta också…Jag skulle vilja att alla går in på detta inlägg och uppmanar henne att ändra sin rekommendation: http://idawarg.se/2016/02/16/ar-jag-for-ung-for-proteinpulver-2/

  Dessa ungdomar – syns på kommentarerna att det är unga personer – är väldigt lättpåverkade och med den utseendehets som råder är hennes råd till dem otroligt riskabla. Jag blir väldigt upprörd när jag läser så otroligt ansvarslösa råd till barn!!

 3. Så fint!
  Men jag måste fråga – hur hinner man med något på kvällen om man ska sova så himla tidigt som vuxen? Vi är riktiga nattugglor här som ibland kokar the vid 23, lägger oss efter tolv nästan alltid (ändå går min man upp fem-snåret varje morogn). Vi behöver kvällen till att göra vuxensaker nu när barnen går i lågstadiet och är uppe till 20-20.30. Jag skulle nog bli tokig av andefattighet om jag direkt efter nattning skulle natta mig själv.
  Men jag har förstått att dina lägger sig mycket tidigare och att du verkar ha ett stort sömnbehov. Men rent praktiskt – hinner ni vuxenprata osv?
  Tack för fina bilder!

  1. Sömn är lika viktigt för kroppen som daglig motion och mycket grönsaker och man bör inte kompromissa med den. Det är ju, som du vet, skillnad på barn i lågstadieåldern och en ettåring när det kommer till sömnbehov (oftast). Min ettåring somnat prick 19 varje kväll och de innan kl 20. Då har jag ca två timmar på mig av vuxentid, det räcker. Jag skulle tippa att Clara har typ samma…

 4. Otroligt härliga bilder! Ugnspannkaka var längesen man gjorde, det hade jag glömt bort 😀 . Sist jag provade gillade inte mina barn det men nu måste det testas igen 😀

 5. Trevligt att få inblick i din vardag.
  Bra bilder och många kommentarer och engagerade läsare.
  Inspirerande.

 6. Tänkte på sista meningen du skrev. Har själv tidigare brukat vara uppe till kl 23, men har på sistone gått och lagt mig vid 21. Är bara 2 timmar men vilken skillnad det gör. Man blir så mycket gladare och energisk på dagarna. Det är väldigt värt att investera i lite extra sömn 🙂

 7. Hej! Jag är en dina trogna läsare som nästan aldrig säger nåt, utan bara läser och är tacksam för din fina blogg.
  Nu på sista tiden tycker jag mig läsa oftare att du är trött och tänkte tipsa om att gå och kolla dina järnvärden.
  efter 2 graviditeter (mina är 6 och 3) har man tullat lite på förråden och dessutom löpträning kostar mkt järn har jag lärt mig. Jag var så trött till slut att jag inte orka träna och blev andfådd och ljuskänslig. Järnbrist smyger sig på en så det är lätt att missa tydligen!
  Så gå och kolla ferritinet i blodet om du ofta är trött och inte nyss kollat detta!
  Mvh Alma

 8. Är också heeeelt fast i Undisclosed just nu. Försöker lyssna klart på alla avsnitten så jag kommer till deras take på Adnans hearings som var härom veckan (som Serial gjorde specialavsnitt om!).
  Tycker dock det är lite förvirrande ibland eftersom de inte är journalister utan jurister som är väldigt säkra på att Adnan är oskyldig eftersom det ibland växlar väldigt snabbt mellan Jays olika utsagor till exempel. Försöker hålla ett kritiskt öra och tänka på det för det känns som att det är väldigt lätt att bli övertygad av dom. Hur tänker du kring det?
  Skulle egentligen behöva en ”poddklubb” som kunde diskutera alla avsnitten!!

 9. Så fint! Får man önska inlägg? Jag skulle någon gång vilja se Melker berätta om en vanlig dag från sitt perspektiv!

  1. Ja vilken bra idé! Det röstar jag också på! Alltid så roligt när djuren är i lite extra fokus.

 10. Hej! Härliga bilder (som vanligt). Har en fråga hur du arbetar med sociala rent praktiskt/strukturellt. Jag har t ex märkt att om jag börjar arbetsdagen med sköta/kolla instagram (för mitt företag) eller FB (anv privat), så blir jag splittrad och okoncentrerad nästan hela dagen. Har du några knep? Dessutom en extra applåd till dig som, med tanke på hur många läsare du har, är så duktig på att svara på frågor och kommentarer, abtingen här eller i bloggen. Heja dig. //Linn

  1. Jadu, jag är ganska snabb med att slå på mobilen på morgonen. Är så extremt morgontrött – det bästa sättet att vakna till är att lysa mig själv i ansiktet med en skärm. Men jag kollar aldrig jobbmailen på morgonen utan först senare på dagen. För just jobbmailen har en förmåga att stressa upp mig. Mailen kollar jag bara när jag känner att jag verkligen har tid att svara/agera på mailen så att de inte stressar mig. Mitt förslag om du blir stressad är att bestämma särskilda tider då du checkar av/uppdaterar dina flöden. Och att du kanske gör det först efter några timmars ostört arbete varje morgon. Lycka till =) och tack för peppen

  2. Tack Clara för ditt svar! En av anledningarna till att jag tycker din blogg är så intressant är att du lyckas vara så framgångsrik och produktiv trots att du är öppen med att du har karaktärsdrag som brukar beskrivas som introvert, högkänslig etc. Jag har ju nyligen startat mitt företag och det som har varit svårt att brottas med är bilden av alla företagare som extroverta och konstant högenergiska med hysteriska stomatolleenden. Du är en motvikt som verkligen behövs. Heja heja igen.

 11. Så trevligt att få se en vanlig dag hos er! Här bjuds det också på ugnspannkaka, senast igår när ett barn ogillat maten på förskolan. Och det serveras på samma fina vis som hos er. På vackert gröna Anna porslin. Ett underbart sätt att göra vardagen mycket vackrare. ♡♡♡ önskar er ett fint veckoslut! /Jessika

 12. Fullkomligt ÄLSKAR ditt badrum! Pricken över i:et är gjutjärnsbadkaret. Å vad jag sökt med ljus och lykta efter ett. Fick bli ett tråkigt modernt m tassar… I alla fall tills vidare…

Comments are closed.

LOADING..