Hemmablind

Utsikt från gården

Man blir hemmablind ibland. Slutar se det som är fint. Stirrar på allt man är missnöjd med och som är halvfärdigt. Speciellt när man lever i ett renoveringskaos. Det gör vi nu igen. Vi byter tak. Vårt gamla tak som det regnar in från ska bytas mot ett grönt plåttak. Och det kommer bli så fint. Men förutom att gården ser ut som ett skrotupplag har vi fått tömma vindsförrådet som nu istället står i trapphuset och på mitt kontor. Jag körde bort åtta flyttkartonger med skänk och slänges igår.

Därför var det så fint när jag i måndags fick besök från ett filmteam från Malmö som skulle spela in en reklamfilm med mig. Och få höra dem säga att det är tyst, fridfullt och fint här. Där jag själv mest ser sågspån, halvfärdiga projekt och damm.  En av de supertrevliga människor som besökte mig var inte bara reklamare – utan också bloggare, nämligen En lång blondin som bloggar på Lovely Life! Älskar att träffa andra bloggare och utbyta erfarenheter.  Läs mer om vårt möte här vetta!

 1. Visst är det så, man ser bara det man inte hunnit göra, det halvfärdiga. Men att ta ett steg tillbaka, kolla på bilder för hur det såg ut från början – ja, då ser man vad man egentligen åstakommit.

 2. Delar SÅ dina känslor! Det finns alltid, alltid, alltid något att göra, även när det inte är skrotupplag på gården och vinden står i arbetsrummet. Jag försöker öva på ”skit samma-mentaliteten” lite. Skiner solen får jag baske mig passa på att njuta och skita i den där kirskålen i bersån. För vad gör det om hundra år när allt kommer omkring? 🙂

 3. Jag har en nyskapad blogg och hade varit jättetacksam om ni ville kika in! 🙂 Livsstil, foto, mode och träning! 🙂

 4. Såg art bara halva min kommentar for iväg.. jo vi har med plåttak men funderar på att fixa takpapp under.. hade vart kul att höra lte mer om det!
  Tack för en fin blogg 🙂

 5. Själv har jag alltid tänkt på ordet hemmablind som att jag inte ser det som till exempel behöver fixas eller om dammråttorna har börjat samlas i hörnen… Men att andra däremot lägger märke till dom sakerna. Ska nog tänka om nu. Mycket positivare om besökare ser det fina jag är hemmablind för:)

 6. Jag förklarade och översatte uttrycket ”hemmablind” för en engelsman jag talade med för ganska länge sen. (Det fick ju bli ”homeblind”.) När vi träffades flera år senare hade jag helt glömt detta samtal men han kom ihåg det mycket tydligt för att han tyckte det var ett fantastiskt ord, som han börjat använda själv och sprida bland sina vänner!

 7. Känner så väl igen mej. Förut då jag bodde i lägenhet var jag sååå avis på de som hade en trädgård. Förstod aldrig varför det gnälldes om orensade rabatter och oklippt gräsmatta. Allt jag såg var hur underbart och gemytligt det var! Nu har jag en egen något vildväxt trädgård, precis som du säger blir man hemmablind och ser bara det som är ”råjsigt” (Finlandssvenska för rörigt och lite slarvigt. Ypperligt ord : ) ..)
  Tycker innerst inne att jag är korkad som inte njuter av den vilda mormorsträdgården, jösses det värsta som kunde hända min trädgård skulle vara ”raka gångar, prydnadsgräs och att nån fyllde igen groparna och svajjen i gräsmattan”. Ibland är människan allt ologisk. Det är en fin balansgång med en trädgård och både är vild men ändå omskött. Man lär väl sej : )
  Läste föresten ett gammalt inlägg där du pratade om hir du förut ”skämdes då vänner med stilrena skandinaviska hem” kom på besök. Kännspakt också det ; ) men vet du vad, ert hem ser helt galet ljuvligt ut! Det var just det vackra hemmet som fick mej att börja läsa bloggen! Lyckans ost den som blir bjuden på kaffe hos er : )

 8. Det är ju så mycket lättare att se det som man är missnöjd med än det som faktiskt är bra. Jag tänker alltid när jag ser dina bilder att du lever verkligen i en idyll. Sen inser ju jag med att det riktiga ”kaoset” inte syns på bilderna.

 9. Åh får man fråga va ca priset blir på takbytet? Vi jar ett jättefint gammalt plåttak som är gråblått

 10. Du har ju det verkligen fint!! Sen är det ju skönt att få det rensat med 😉
  Här fick vi ett infall att skaffa höns i helgen så i söndags fick mannen o sonen spika ihop hus och gård till hönorna och tuppen så hämtade jag hem de på kvällen 😀

 11. Jag har funderat lite på hur det gått med er trädgård och mormorsrabatten du gjorde förra året. Nu förstår jag att ni fortfarande är mitt i och att stöket kanske känns lite överväldigande ibland. Men om du orkar skulle jag gärna få en uppdatering om rabatten!

  1. Åh =) rabatten har ännu inte börjat grönska – våren är ju sen häruppe och just nu står en byggställning i rabatten så den är lite svår att fota men lovar att hålla dig underrättad =)

  2. Vad kul, jag är också nyfiken på att få se mer från den rabatten! Vi är alltså (minst) två som gått och tänkt på den, Sofia/Trådtanten. 🙂

Comments are closed.

LOADING..