Platsen dit man längtar

När ett jobb jag skulle ha gjort i början av denna vecka föll bort fick jag plötsligt några lediga bonusdagar. Tog Bertil med mig och åkte till min mormor och hälsade på. Denna plats på jorden som jag älskar så mycket. Njöt verkligen av att resa själv med Bertil, får rå om honom ensam litegrann och låta honom bestämma restakten (blev en hel del loppis-stopp längs vägen, vi delar ju intresset).

Och så glad att jag får vara med min 91 år gamla mormor. Hon sitter mycket ensam i sin lägenhet så att få ta ut henne till sitt hus på landet, sitta ute i solen och prata strunt, grilla fläsk som mormor älskar, se henne gnabbas med en femåring och ha sena kvällssamtal om strunt och intet med mig och min moster – det känns så himla bra! Önskar att det inte var 40 mil emellan oss så att jag kunde göra det lite oftare.

Jag och Bertil plockade blåbär, badade i sjön och så fick han lära sig att tälja med kniv. Spännande för en femåring.

Nu är jag hemma igen – och även om det kändes tråkig att åka därifrån är det skönt att veta att jag snart får komma dit igen. I september blir det av. Då ska vi lägga ut nät, plocka lingon och röka abborre. Underbart!

LOADING..