H&Ms Tupac-tröja skapar ramaskri på Facebook

H&Ms huvtröja med ett motiv av rapparen Tupac Shakur har skapat het debatt på nätet. Detta sedan en kund, Julia Assar Pliscovaz postat ett kritiskt inlägg om plagget på Facebook då hon tycker att motivet är oetiskt. Enligt henne föreställer motivet på tröjan inte en berömd rappare, utan i första hand en våldtäktsman och brottsling, vars ansikte inte borde tryckas på H&Ms kläder. Bloggerskan Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg fick bilden mejlad till sig från Julia, och har även hon reagerat på ”våldtäktströjan”. Tillsammans har deras kritiska inlägg nu genererat tusentals kommentarer, varav en hel del grova hot.

Lady Dahmers kommentar till H&Ms Tupac-tröja ”Hej H&M, hur tänker ni när ni väljer att sälja tröjor med bilder på dömda våldtäktsmän? Blir det Hagamannen nästa gång kanske? Är våldtäkt fashion?” har bland annat kommenterats med ”Du borde friteras”, ”Hoppas du blir våldtagen jävla äckel” och ”Lever livet i förnekelse ser jag. För lite manligt könsorgan för den delen också.” Läs fler av dem här på Lady Dahmers blogg. Julia har polisanmält hoten.

Lady Dahmer vänder nu på myntet och hänger ut alla näthatare som skrivit vidriga kommentarer till Facebook-inläggen. Diskussionen urartade minst sagt, och det gör mig illa till mods att folk tar sig friheten att skriva dessa hatiska kommentarer som är helt uppåt väggarna. Nu återstår att se vad H&Ms drag blir.

https://twitter.com/ladydahmer/status/278620723159908352

LOADING..