Se värdet i dig själv.

Ibland händer det att yogaläraren ber deltagarna att sätta intentioner för klassen.

 

Jag går till Yogabarn i Ubud. Det är den stora yogastudion här, schemat är så dignande att jag aldrig sett något liknande. Yoga, meditation och qigong från 07 på morgonen till 21 på kvällen. Människor som går här är främst västerlänningar och de känns väldigt medvetna. Dels medvetna om sina kroppar, om att äta rätt och ta hand om sig själva, men också medvetna om att de är på Bali, i yogameckat Ubud och går på ett av sydostasiens it-yogaställen. Det är rätt att vara här. Rätt att sitta i restaurangen och äta en glutenfri pasta. Det är rätt att gå och köpa kokosvatten direkt efter yogaklassen till det dubbla priset än vad det kostar ett par 100 meter bort på gatan. Det är rätt att köpa vetegrässhots och spirulinadrinkar i den lilla juicebaren intill den stora uteyogasalen.

Lite för mycket yta för min smak. Men, men. Detta är mina första intryck. Jag har bara varit där två gånger än så länge. Lärarna är väldigt kunniga, genuina och bra. Jag lär mig mycket.

 

Jag ligger på yogamattan redan en halvtimme före yogaklassen. Jag funderar på min intention. De senaste dagarna har varit rejält kämpiga. Saker har dykt upp till ytan och jag har konfronterats med mönster i relationer som jag inte alls vill kännas vid, men som jag nu får möta.

 

Vad behöver jag? frågar jag mig själv. Vad är det jag längtar så mycket efter? Vad är det jag söker så innerligt i mina relationer? Bekräftelse. Även om jag kommit en bit på vägen så har jag så lätt att tappa bort mig. Jag ser inte att jag duger som bara jag, jag måste duga i RELATION till någonting. När jag skrivit en text som människor gillar är jag glad. Gillar ingen den är jag mindre glad. Om den jag är tillsammans med säger att han älskar mig är jag glad. Finns han inte där och kan säga det är jag mindre glad.

Jag vill jobba på det här. Jag vill vara nöjd och glad oavsett.

Jag är väldigt lättpåverkad. Vad andra tycker kan så lätt nästla sig in och ta över mitt mående. Göra mig ledsen eller på dåligt humör bara för att andra är på dåligt humör och säger någonting plumpt eller bara att jag upplever att de har en otrevlig ton.

Jag måste lära mig vad som är mitt och vad som är andras.

Jag måste se mitt eget värde.

 

Intentionen är egenvärde, säger jag för mig själv.

Det är en yinyogaklass, där vi håller positionerna i upp till fem minuter.

Och jag försöker skapa en känsla av trygghet i mig själv för varje yogaposition.

 

Jag tänker att om jag kan skapa en plats för mig själv inuti mig själv i yogan där jag känner mig säker och trygg, så kan jag använda den platsen och återvända dit i vardagslivet också. Gå ut och öva på att alltid veta att det jag tycker och tänker om mig själv alltid, ALLTID är viktigare än vad någon annan tänker och tycker om mig och saker som rör mig. Om jag är nöjd med det jag gör så är det bra oavsett vad någon annan människa tycker. Om jag är nöjd med mitt utseende/min personlighet så är det okej, oavsett vad någon annan tycker. Om jag är nöjd med ett blogginlägg så är det faktiskt okej, oavsett vad ni som läser tycker.

Det är inte egoistiskt att uppskatta och bekräfta sig själv, tvärtom är det snarare egoistiskt att kräva bekräftelse från sin omvärld, för att citera en bra text om bekräftelsebehov som jag hittade här. 

 1. Ett sa bra och viktigt blogginlagg! :) Det ar sa viktigt att bekrafta och alska sig sjalv! Livet blir latt jobbigt om man inte alskar sig sjalv.

 2. Malin skriver:

  Hej!
  Jag hade fram tills nu ingen aning om att din blogg existerade. Du gjorde min dag. Dina ord träffade så rätt i nyllet. Jag är hemma, sjukskriven just nu och mår riktigt dåligt. Jag kommer knappt upp ur sängen om morgnarna. Tilläggas ska att jag har en liten dotter på 2.5 år och en sambo, hus, hund och hela den biten att ta hand om. Det går inte så bra just nu. Vad som går bra är promenader med fågelsång i skogen, som jag kommer iväg på då och då.
  Och så dina ord. Dina ord som träffade sådär pricksäkert.
  Tack!
  Jag ska jobba med mig själv. Med början idag.

  1. Härligt att höra! Stor kram till dig!

 3. Sandra skriver:

  Fick jättedåligt samvete för att jag skrev kommentaren om ”själv” och ”ensam”. Det var inte alls menat som kritik på något sätt. Utan ville bara upplysa om hur vi använder orden omedvetet. Hoppas du inte tog illa vid dig!
  Uppskattar verkligen att följa dig genom bloggen och ta del av din kloka ord.

  1. Oj, inga problem du! Inget att ha dåligt samvete över!

 4. Marie skriver:

  Har börjat läsa dina inlägg i dag och tycker de är så fina, intressanta och ärliga! Jag känner igen mig och kan relatera till det du uttrycker, Ska själv till Bali i vinter och yoga så det blir intressant att följa dig. Lycka till på din resa!

 5. Jenny skriver:

  Tack för dina texter – de berör och ger mig styrka att fortsätta den resan som jag själv börjat på! Jag hoppas verkligen att du får en fantastisk resa som sätter avtryck för framtiden.

Comments are closed.

LOADING..